ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ | «Άμεσες παρεμβάσεις απέτρεψαν σοβαρές ζημιές σε υλικές καταστροφές»
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ|   
                                                                            
Η Απεριφερειάρχης Ζακύνθου για βροχοπτώσεις
  • Άμεσες παρεμβάσεις απέτρεψαν σοβαρές ζημιές σε υλικές καταστροφές 
  • Υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης για επιχειρήσεις και σπίτια
 
Άμεσες και καθοριστικής σημασίας αποδείχθηκαν οι παρεμβάσεις των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου για την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων βροχοπτώσεων  οι οποίες άφησαν πίσω τους σοβαρές ζημιές σε επιχειρήσεις και κατοικίες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας παραμείναμε σε ετοιμότητα για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών. Ιδιαίτερα, από τις 6 (προχθές) το πρωί όλο το δυναμικό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και των τεχνικών Υπηρεσιών ήταν στους δρόμους για να μπορέσουν να εκτονώσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.
15 μηχανήματα έργου,  7 φορτηγά και 2 μικρά Βobcat έκαναν παρεμβάσεις σε κλήσεις της Αστυνομίας, των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και πολιτών.
Οι περιοχές που καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα κατολισθήσεων, πτώσεων μικρών βράχων και λάσπης και έγιναν παρεμβάσεις ήταν:
Αργάσι - θέση Αγούλου, Ε.Ο. Ζακύνθου – Κρυονερίου, Δημοτικός δρόμος στις Νερατζουλες, Ε.Ο. Ζακύνθου-Βασιλικού, Ζακύνθου-Αγαλά, Λιμανάκι Αγ. Σωστη
Καθαρισμοί από πλημμυρικά φαινόμενα έγιναν:
Δημοτικός δρόμος Ζακύνθου-Καλαμακίου (δρόμος ΚΤΕΟ), και όλες οι γύρω περιοχές Τ.Κ. Καλαμάκι, Μουζάκι,  Λιθακιά, Κερί, Βανάτο, Καλλιπάδο, Ανω Γερακαρία, Αλυκανάς, Πλάνος, Τραγάκι, Ρομίρι, Λυκούδι –Καλπάκι, Ε.Ο. Ζακύνθου -Ρομιρίου, Γέφυρα Παλιοκαμάρας, Γέφυρα Ξιφίτα.
Αυτοψία πραγματοποιήθηκε σε κατοικίες και ξενοδοχεία που πλημμύρισαν και έπαθαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο:
στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων και του Αεροδρομίου, του Καλλιτέρου, στον κεντρικό δρόμο Λαγανά, στον Αγ. Κήρυκα, τον Αγ  Δημήτρη.
Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις θα συνεχιστούν από άκρη σε άκρη σε όλο το νησί. Η πρόληψη αποδείχθηκε ότι λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμα και στα φυσικά φαινόμενα. Σε σημεία που δοκιμάζονται σε κάθε έντονη βροχόπτωση απομακρύνονται φερτά υλικά και γίνονται καθαρισμοί. Έτσι θα συνεχίσουμε για την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους στο νησί.
Παρακαλούνται οι πληγέντες από τα καιρικά φαινόμενα να προσέλθουν προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης για τις μεν επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, για δε τις κατοικίες στο Δήμο Ζακύνθου.
 
 
 
                                                                                Η Αντιπεριφερειάρχης
                                                                                       Π.Ε. Ζακύνθου
 
 
                                                                                  Αικατερίνη Μοθωναίου