ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • Παρουσία πλήθους πιστών η επίσημη Λιτάνευση του Εσταυρωμένου στην πόλη της Ζακύνθου
  • Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής πραγματοποιήθηκε το αποκορύφωμα του Ζακυνθινού Μεγαλοβδόμαδου. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Μώλου, και ώρα 02:00, ξεκίνησε  η λιτανεία του Εσταυρωμένου.Μαζί με τον Εσταυρωμένο,όπως είναι γνωστό ,  λιτανεύεται και η περίφημη Εικόνα της «Mater Dolorosa», δηλαδή της Παναγίας του Πάθους. Η λιτανεία διέσχισε  την πόλη της Ζακύνθου και επέστρεψε στην πλατεία Σολωμού, όπου, πάνω σε βάθρο, ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος  ευλόγησε τον κλήρο και το λαό με τον Εσταυρωμένο.

     
Τη Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 8 π.μ., τελέσθηκε στον  Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και στη συνέχεια, ώρα 10.15 π.μ., η Ακολουθία του Εσπερινού (Αποκαθήλωση).
Την ίδια ημέρα, ώρα 2 μ.μ., έγινε με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Μώλου (Πλατεία Σολωμού), η επίσημη Λιτάνευση του Εσταυρωμένου στην πόλη, κατά το ζακυνθινό Τυπικό.
Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 μ.μ., στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου (Επιτάφιος Θρήνος).
  • Το Μέγα Σάββατο, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου η Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου (Επιτάφιος Θρήνος), και στη συνέχεια στις 04.15 θα γίνει η επίσημη Λιτάνευση του Επιταφίου στην πόλη. Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό θα ακολουθήσει ο Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου, η πρώτη Ανάσταση (Γκλόρια) και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.
  • Την ίδια ημέρα, ώρα 11 μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου η Ακολουθία του Όρθρου, στις 11.45 θα γίνει η εκκίνηση της Ιεράς Πομπής από τον Ιερό Ναό για την Ακολουθία της Αναστάσεως στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Στη συνέχεια στον παραπάνω Ναό θα τελεσθεί η Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία θα περατωθεί, ώρα 01.30 το πρωί.


photo:nyxthimeron :ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΕΔΩ:Η πάνδημη Λιτανεία του Εσταυρωμένου στην πόλη της Ζακύνθου [55 photos]
  • VIDEO:zantetimes.gr
  • Πλάνα από drone: Νίκος Κουσβίδης