Σε ρυθμούς Kαρναβαλιού ζει  η Ζάκυνθος. Οι  εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα Κυριακή 24 Φεβρουαρίου  2013, αρχή Τριωδίου,  με την καρναβαλική ποδηλατάδα.

Το κέφι, η καλή διάθεση και η μεγάλη συμμετοχή,  «προειδοποιούν» όλους -εντός και εκτός Ζακύνθου- για το τι θα επακολουθήσει το επόμενο διάστημα και μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις .

Η καρναβαλική ποδηλατάδα είχε αφετηρία  από την Πλατεία  Σολωμού και προορισμό το Μουζάκι ( θέση Μποναφέ ). Εκεί ο πολιτιστικός σύλλογος Μουζακίου διοργάνωσε γλέντι με την συμμετοχή τον πολιτιστικών συλλόγων Κερίου, Τραγακίου  « Η Δερματούσα», Κατασταρίου ,Κρητικών και Βορειοηπειρωτών. Επικεφαλής της Καρναβαλικής ποδηλατάδας ήταν  ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων  και  παρουσιαστής της  γνωστής εκπομπής  «Μένουμε Ελλάδα»  Γιώργος Αμυράς .Οι ποδηλάτες επέστρεψαν στην πλατεία Αγίου Μάρκου όπου οι συμμετέχοντες  έλαβαν μέρος σε κλήρωση ενός ποδηλάτου και βραβεύτηκε η καλύτερη αμφίεση.

Στις εκδηλώσει συμμετείχε ο Δήμαρχος Ζακυνθίων και Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ ιδιαίτερα αισθητή ήταν και η παρουσία του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού συλλόγου «Μανώλιες» εργατικών κατοικιών « Ζάκυνθος 2».

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο…


{youtube}hSZKFKWN1Wo{/youtube}