Με τον διαγωνισμό για την ηχητική κάλυψη των καρναβαλικών εκδηλώσεων αλλά και τις κριτικές που έγιναν στο Τεχνικό Πρόγραμμα ασχολήθηκε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζακύνθου στην 5η και 6η συνεδρίαση της.Ομόφωνα το σώμα ενέκρινε το πρακτικό του πρόχειρου διαγωνισμού για την διοργάνωση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων και συγκεκριμένα, για την ηχητική κάλυψή τους. Ο διαγωνισμός διεξήχθη δύο φορές, καθώς την πρώτη δεν προσήλθε κανείς. Τελικά, προσφορές κατάθεσαν τρεις ιδιοκτήτες εταιρειών και ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε ο κ. Δ. Νέγκας, λόγω μη κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών (βάσει της προκήρυξης) από τους υπόλοιπους δύο συμμετέχοντες.

Το ποσό προσφερόμενης έκπτωσης ανέρχεται στις 72.700 ευρώ (συν ΦΠΑ) και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και εκτός πόλης.

Κατά την τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης επεσήμανε πως από την συγκεκριμένη εταιρεία –που έχει αναλάβει ξανά την ηχητική κάλυψη καρναβαλικών εκδηλώσεων- δεν υπάρχει κανένα παράπονο και πρόσθεσε πως αρκετές φορές έχει προσφέρει υπηρεσίες στο Δήμο Ζακύνθου δωρεάν.

Κατά την συζήτηση του σώματος για την διάθεση πιστώσεων για 2012 και το 2013, ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην κριτική των πολιτών και κάποιων δημοσιογράφων για την σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος, κάλεσε να δώσουν στοιχεία όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι έχουν κατακερματιστεί έργα και τόνισε πως μόνο μικρές παρεμβάσεις στις οποίες ήθελαν να προχωρήσουν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, έχουν μπει στο Τεχνικό Πρόγραμμα υπό έναν γενικό τίτλο (δηλαδή παρεμβάσεις εξωραϊσμού).