Την αναλυτική ανακοίνωση- απάντηση του προς τον Δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην βουλευτής Ζακύνθου Δημήτρης Παλαιοθόδωρος μετά τις χθεσινές αποκλειστικές δηλώσεις του στην zantepress24.

Κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη και απαξιωτική συμπεριφορά του κ. Μποζίκη εναντίον του, ο Δημ. Παλαιοθόδωρος σημειώνει σε έντονο ύφος:

Με αφορμή πρόσφατης συνέντευξης μου όπου καλούσα τον Ζακυνθινό Λαό και τους τοπικούς άρχοντες ,να κινητοποιηθούν αντιδρώντας στην Ισοπεδωτική ,κατά του λαού και των εργαζόμενων( που έχουν απομείνει ),Τροικανής , μνημονιακής διακυβέρνησης , ο Δήμαρχος δημοσίευσε το παρακάτω σχετικό σχόλιο .

Ο γνωστός κ. ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΣ σήμερα (σημ: χθες) σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό κατακεραύνωνε τον Δήμαρχο και τον Δήμο καλώντας τον λαό της Ζακύνθου να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ! Ο κύριος αυτός έχει διατελέσει Πρόεδρος σε : ΟΤΕ ΕΡΤ ΕΛΚΕΠΑ ΕΛΤΑ ΣΕΚΑΠ ΔΩΔΩΝΗ!!!

- Δήλωνε δηλαδή επάγγελμα ΠΑΣΟΚ!!! Να τον χαίρονται!!!

Είναι σαφής η προσπάθεια του να αμαυρώσει την Ιστορία μου διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και

Προβοκάροντας με ως επαγγελματία ΠΑΣΟΚ??????

Φαίνεται ότι έχει χάσει την μνήμη του αλλά και την ψυχραιμία του!

Εκτός αν η αλαζονεία τυφλώνει τόσο πολύ και σβήνει την μνήμη των ανθρώπων της εξουσίας.

Εγώ προσωπικά, παρά την περιπέτεια της υγείας μου, αλλά και ο Ζακυνθινός Λαός, και μνήμη και γνώση έχουμε για τα πεπραγμένα.

Έτσι ώστε να θυμόμαστε την ιστορία του καθενός μας διαθέτοντας και κρίση για το σημερινό γίγνεσθαι!!

Δεν θα απαντούσα αν δεν θεωρούσα την παρέμβαση του προβοκατόρικη και απαξιωτική διαστρεβλώνοντας την ιστορία.

Αναγκάζομαι να απαντήσω προς Χάριν και μόνο του Ζακυνθινού Λαού και της αλήθειας.

Δεν θα επιτρέψω ποτέ σε κανέναν, να αμαυρώσει με τα λεγόμενα του, την απόλυτα συνεπή πολιτική μου δράση και συμπεριφορά στα μάτια του Ζακυνθινού Λαού!

Έχω λοιπόν να υπενθυμίσω στους με αδύναμη μνήμη τα παρακάτω:

Εργάστηκα τελειώνοντας το νυχτερινό γυμνάσιο από 13 χρονών ( διαθέτω και τα σχετικά ένσημα για τους κακόπιστους).

Γνωρίζω πολύ καλά τι θα πει εργαζόμενος και φτώχεια στο πετσί μου!

Εργάστηκα στην μουτζούρα των μηχανουργείων και των λιθογραφίων!!

Σπούδασα εργαζόμενος τις νύχτες στον Καναδά ( Διοίκηση επιχειρήσεων και computer science ).

Έγινα μέλος του ΠΑΚ στον Καναδά με τον Ανδρέα Παπανδρέου (προερχόμενος από την Παραδοσιακή Αριστερά).

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κ.Ε. και πολλών επιτροπών του.

Εργάστηκα ως κορυφαίο στέλεχος μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων όπως "wang computer", Toyota Hellas(κασιδόπουλος ΑΕΒΕ) την οποία και αναδιοργάνωσα μηχανογραφικά κλπ.

Υπήρξα σύμβουλος οργάνωσης σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς όπως π.χ. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ αναπτύσσοντας μελέτες οργάνωσης και μηχανογράφησης τους.

Εργάστηκα στην ΠΑΣΕΓΕΣ για την μηχανοργάνωση των Ε.Γ.Σ. από όπου και απολύθηκα το 1980 από την δεξιά διοίκηση της, για την συνδικαλιστική μου δράση!

Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου με τίμησε τοποθετώντας με επικεφαλής του Οργανισμού Παραγωγικότητας της Ελλάδας (ΕΛΚΕΠΑ).

Το ΕΛΚΕΠΑ βραβεύτηκε από την Ένωση των Ευρωπαϊκών Κέντρων Παραγωγικότητας ως το καλλίτερο Κέντρο Παραγωγικότητας της Ευρώπης!

(Θα έπρεπε να έχει συμβουλευτεί τον κ. Κολύρη με τον οποίο συνυπήρξαμε και στην ΠΑΣΕΓΕΣ και στο ΕΛΚΕΠΑ).

Παραιτήθηκα από το ΕΛΚΕΠΑ διαφωνώντας με τις συντηρητικές πολιτικές του τότε υπουργού Εθνικής οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου και ο Ανδρέας δικαιώνοντας με, μου ζήτησε να αναλάβω μία από της Γενικές Διεύθυνσης της ΕΡΤ .

Με τον Γεράσιμο Αρσένη προωθήσαμε την κοινωνικοποίηση του ΟΤΕ.

Έτσι ανέλαβα την κορυφαία αυτή διοικητική θέση για να εφαρμόσουμε επί της ουσίας την συμμετοχή των εργαζόμενων στον έλεγχο και την διοίκηση της εταιρίας ,όπως και έγινε με μεγάλη επιτυχία και σημαντικά κέρδη !

Το 1989 ο Ζακυνθινός Λαός με τίμησε εκλέγοντας με Βουλευτή του σε τρείς εκλογικές αναμετρήσεις .

Δυστυχώς στην συνέχεια και ιδιαίτερα την περίοδο του Σημιτικού φιλελεύθερου <¨Εκσυγχρονισμού¨>πολλά άρχισαν να ανατρέπονται και να ξεθωριάζουν στο ΠΑΣΟΚ με τα γνωστά σε όλους μας γεγονότα και αποκαλύψεις!

Το αποκορύφωμα της διάλυσης της επήλθε με την Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλή που παρέδωσε την χώρα χρεοκοπημένη!

Με τον ερχομό του Γ. Παπανδρέου στην Διακυβέρνηση ξεκίνησαν οι πρώτες μας διαφωνίες για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υποτιθέμενη "Διαφάνεια"… με το γνωστό "open gov"…,το οποίο χρησιμοποιήθηκε εντέχνως για το ξεκλήρισμα του σοσιαλιστικού στελεχικού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ και την προώθηση των κάθε λογής κολεγιόπαιδων , του Harvard της Μπιρμπίλι και του Μνημονίου!

Την περίοδο αυτή προτεινόμενος από συνεταιριστές αναλαμβάνω την προεδρία της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. Και αγωνίζομαι με τους εργαζόμενους και τους συνεταιριστές να διατηρήσουμε την εταιρεία ως την πρότυπη κορυφαία συνεταιριστική βιομηχανία.

Δυστυχώς όμως οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου οδηγούν την εταιρία στην παράδοση της στα Καρτέλ του Γάλακτος ισοπεδώνοντας τους παραγωγούς της Ελλάδας.

Είναι σαφές ότι την περίοδο αυτή, μια σειρά από αριστερά στελέχη του ΠΑΣΟΚ απομακρύνονται η και παραιτούνται  η και διαγράφονται διαφωνώντας με τις μνημονιακές αντιλήψεις .

Διαφωνώντας με αυτήν την πολιτική παραιτήθηκα από την ΔΩΔΩΝΗ  η οποία και παραδόθηκε ως βορά στα καρτέλ του Γάλατος , με το εξευτελιστικό τίμημα 20εκ€.!!!!!!

Η δημόσια εκφρασμένη κριτική μου κατά των μνημονιακών πολιτικών είναι γνωστή σε όλους καθώς και η αποστασιοποίηση μου από το Μνημονιακό ΠΑΣΟΚ.

Δεν δίστασα ποτέ να εκφράσω δημοσίως τις απόψεις μου και την κάθετη διαφωνία μου με τις αντιλαϊκές αυτές πολιτικές αν και θα μπορούσα ακόμη και σήμερα να απολαμβάνω πολύ υψηλών αξιωμάτων!

Προτίμησα να παραμείνω συνεπής στις ιδέες μου δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό μας και ήσυχος με την συνείδηση μου, διαχωρίζοντας  πλήρως την θέση μου από το Μνημονιακό, νεοφιλελεύθερο, ΠΑΣΟΚ και ευχόμενος, παρά ταύτα, να ξαναβρεί την χαμένη Σοσιαλιστική του ταυτότητα .

Στόχος μου είναι η συσπείρωση και ενότητα των συνεπών προοδευτικών δυνάμεων που αντιστέκονται στην ξένη εξάρτηση και την εξαθλίωση του λαού μας.

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για τα ιδανικά αυτά και την διαφάνεια .

Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Όσο και αν αυτό ενοχλεί πολλούς .............

Δημήτρης Παλαιοθόδωρος

τ.Βουλευτής Ζακύνθου