Ανακοίνωση που αφορούσε ελαφρύνσεις και εξαιρέσεις από τα τέλη νεκροταφείου εξέδωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης. Όπως επεσήμανε, τέλη πλήρωναν μόνο οι κάτοικοι της Δ.Κ. Ζακύνθου, Μπόχαλης, Βασιλικού, Αργασίου, Γαϊτανίου και Αμπελοκήπων και αναμένεται να ληφθεί απόφαση εντός των προσεχών ημερών για να μην πληρώνουν τα τέλη οι κάτοικοι των πέντε προαναφερθέντων Δ.Κ., πλην της Δ.Κ. Ζακυνθίων από το 2013.

Παράλληλα, στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου Ζακύνθου θα περιληφθεί η μη καταβολή των τελών από ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, όπως άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

Μία ακόμα διευκόλυνση που ήδη εφαρμόζει ο Δήμος είναι ότι η καταβολή του ποσού μπορεί να γίνεται και με μηνιαίες ισόποσες δόσεις.


Τέλος, η Δημοτική Αρχή, αναφορικά με την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην έκδοση των τιμολογίων, "επιθυμεί να διευκρινίσει ότι δεν είναι ο αρμόδιος φορέας για αυτό, αλλά σε μία γενικότερη προσπάθεια εξορθολογισμού και ορθής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου προχώρησε στην έκδοσή τους, μιας και τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα".