ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


"Όλα γίνονται βιαστικά και χωρίς σχέδιο. Εγώ σε αυτό το παιχνίδι... ΔΕΝ μπαίνω! Γιατί δεν νομίζω πως επιχειρείται κάτι πραγματικά σοβαρό" δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην zantepress24 ο Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μυλωνάς αναφορικά με τον υπό σύσταση Οργανισμό Τουρισμού.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου τόσο στην χθεσινή συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, για το ίδιο θέμα, όσο και σε προσωπική συνάντηση του την περασμένη εβδομάδα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κολύρη, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τον επιπόλαιο, όπως σημείωσε, τρόπο που προωθείται ο εν λόγω φορέας Τουρισμού - από τον οποίο έχει αποκλειστεί μεν η Περιφέρειακη Ενότητα, έχουν όμως συμπεριληφθεί μέσω της ΣΑΖ οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών ... Ιθάκης και Κεφαλονιάς καθώς και οι δήμοι της Ιονίου περιφέρειας (!)

- Στο καταστατικό που έχει καταρτισθεί για τον Οργανισμό Τουρισμού Ζακύνθου, εκτός του ότι ΔΕΝ υπάρχει η Π.Ε. , έχουν γράψει φορείς που είτε δεν μπορούν θεσμικά να συμμετάσχουν, όπως για παράδειγμα η Μητρόπολη Ζακύνθου, είτε ΔΕΝ το γνωρίζουν καν, όπως το ΚΤΕΛ!,σχολίασε με έμφαση ο κ. Μυλωνάς.

- Αντίθετα, σε σχετικό άρθρο του καταστατικού αποφασίζουν -χωρίς να ρωτήσουν κανέναν ... - πως θα συμμετάσχει η ΣΑΖ και θα εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο. Αλήθεια, γνωρίζουν τί είναι η ΣΑΖ; Γνωρίζουν πως η Συνεταιριστική, της οποίας αποφάσισαν και το μέρισμα, έχει ως μέλη, εκτός του Δήμου Ζακύνθου και της Περιφέρειας Ζακύνθου,  και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς επίσης και τους Δήμους των Ιονίων Νήσων; Δηλαδή, θα πληρώνουν όλοι αυτοί για να διαφημίζόμαστε εμείς;!

- Όταν τα έθεσα όλα αυτά στον κ. Κολύρη, επισημαίνοντας όμως την θετική διάθεση μας για την δημιουργία Οργανισμού Τουρισμού και τονίζοντας πως χρειάζεται χρόνος και σχεδιασμός ώστε να να δούμε πραγματικά ποιοί φορείς μπορούν και πώς να συμμετάσχουν, η απάντηση του ήταν ότι: Πρέπει μέχρι 1η Απριλίου να έχουμε συγκεντρώσει 20.000 ευρώ για την πληρωμή της Ryanair! Σε αυτό το παιχνίδι λοιπόν, ΔΕΝ μπαίνω! Ας κάνουμε έναν ... έρανο αν βιάζονται για αυτό και μόνο, συμπλήρωσε δηκτικά ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος ετοιμάζει και σχετική επιστολή με την οποία θα ενημερώνει για τα βασικά κωλύματα της προσπάθειας τους αρμοδίους του δήμου Ζακύνθου, εξέφρασε παράλληλα, την έκπληξη του για την επωνυμία του Οργανισμού που περιλαμβάνει τα αρχικά D.M.O., δηλαδή Destination Management Organization- Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού και αναπόφευκτα μεταφράζεται (σε ότι αφορά την λειτουργία του) στην αντιμετώπιση εσωτερικών προβλημάτων, ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα, ανθρώπινο δυναμικό, αντιμετώπιση ανταγωνιστικών πιέσεων, σχεδιασμός μελλοντικής πορείας.

- Την περίπτωση τέτοιου οργανισμού δεν την έχει ούτε ο Δήμος ... Παρισίων, σχολίασε με καυστικό ύφος.

- Ένας τέτοιος οργανισμός, εκτός του ότι χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και αρκετοί προσπαθούν για χρόνια να τον συγκροτήσουν χωρίς επιτυχία. Όπως όμως κι αν έχει, εμείς στηρίζουμε μεν αλλά, θέλει δουλειά η προσπάθεια και χρόνο για προετοιμασία (δεν μπορώ να λαμβάνω αυθαίρετα αποφάσεις για χρηματοδοτήσεις χωρίς πρώτα να είναι ενήμερο το Περιφερειακό Συμβούλιο). Χρειάζεται να συζητήσουμε διεξοδικά για τους φορείς που μπορούν και θέλουν να συμμετάσχουν και να μην έχουμε απόλυτη και μόνη προτεραιότητα την πληρωμή της Ryanair. Οφείλουμε, κατέληξε, να δούμε συνολικά την ανάπτυξη του νησιού -κάτι που δεν προκύπτει από τις μέχρι τώρα προσπάθειες τους στο θέμα ...