Μέριμνα για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στις δημόσιες υπηρεσίες, η μίσθωση ακινήτου για την φιλοξενία της Πινακοθήκης του δήμου καθώς και η στέγαση της Φιλαρμονικής ήταν μερικά από τα θέματα που απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου.

Αναλυτικά, στα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης:
1ο Το σώμα, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Στέλιου Μποζίκη αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος στήριξης στο σωματείο των εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι».
2ο Το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση δύο μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Στα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
1ο Κατά πλειοψηφία το σώμα αποφάσισε την επικύρωση των πρακτικών της 10ης και 11ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.


2ο Ομόφωνα αποφασίστηκε η παραίτηση από την προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου για τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων του ΦΟ.Δ.Σ.Α.


3ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου Ζακύνθου στο Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων. Πρόκειται για έναν αστικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό, το ιδρυτικό συνέδριο του οποίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Δεκεμβρίου. Το Δήμο θα εκπροσωπήσουν ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Μποζίκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Αρμένης και ο πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α. κ. Ανδρέας Ξένος. Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου το σώμα ενημερώθηκε για τους σκοπούς του οργανισμού. Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως η Ζάκυνθος επιλέχθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και Θεσσαλονίκης να συμμετάσχει, αφού εκτιμήθηκαν οι ενέργειες για την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων και οι δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος όπως το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και η μελέτη για την βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας Σολωμού.

4ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Ζακύνθου για το οικονομικό έτος 2012.


5ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Ζακύνθου, προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτόν το ποσό των 250.000 ευρώ για την εκπόνηση προμελέτης για τη δημιουργία ΧΥΤΥ στη θέση «Λίβας» και το ποσό των 107.000 ευρώ για οφειλόμενα αναδρομικά σε εργαζομένους.


6ο Μετά από εισήγηση του Δημάρχου, το σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία να οριστεί υπόλογος διαχειριστής για την πληρωμή συγχρηματοδοτούμενων πράξεων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, ο προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Χαράλαμπος Κόκλας και αναπληρωτής του, ο κ. Γεράσιμος Σπίνος.


7ο Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης για την ένταξη ενεργειών στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης Ζακύνθου, που αφορούν την προμήθεια δύο αστικών λεωφορείων τύπου mini bus για τη δημιουργία δικτύου αστικής συγκοινωνίας.


8ο Ομόφωνα αποφασίστηκε να κατανεμηθεί η 3η δόση ύψους 65.276,73 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις σχολικές μονάδες.


9ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση της Φιλαρμονικής της Δ.Ε. Ζακύνθου. Η Δημοτική Αρχή επεσήμανε πως αν βρεθεί δημόσιο κτήριο για την στέγασή της θα προτιμηθεί, όμως μέχρι τότε, η ιστορική Φιλαρμονική θα πρέπει να φιλοξενηθεί σε ένα χώρο κατάλληλο για τα μαθήματα των παιδιών και εντός της πόλης, αφού αυτό αποτελεί επιθυμία των γονέων.


10ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η μίσθωση ακινήτου για την στέγαση της Πινακοθήκης του Δήμου Ζακύνθου. Από το σώμα αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση να συζητηθεί το θέμα της αξιοποίησης των δημόσιων κτηρίων.


11ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αγορά ακινήτου στο Τ.Κ Κερίου για τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο αποτελούσε αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κοινότητας.


12ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να εκπροσωπήσουν το Δήμου Ζακύνθου για το κληροδότημα Μιγή, ο προϊστάμενος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Χαράλαμπος Κόκλας και αναπληρωτής του, ο κ. Γεράσιμος Σπίνος.


13ο Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού της ΔΕΥΑΖ, μετά και από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης.
14ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ μετά από πρόταση προσώπων από την Δημοτική Αρχή και την αντιπολίτευση.


15ο Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η ανανέωση της ενοικίασης του αθλητικού χώρου του Σκοπευτικού Ομίλου Ζακύνθου «Σμπάρο».
16ο Ομόφωνα αποφασίστηκε η κοπή δέντρου στο Α' Νεκροταφείο Ζακύνθου.


17ο Κατά πλειοψηφία το σώμα ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Ζακύνθου στην έκθεση «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» της Θεσσαλονίκης.


18ο Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός δράσεων για τη φιλοξενία της χορωδίας της Ιεράς Μονής Αγ. Δανιήλ. Η ρωσική χορωδία πρόκειται να τραγουδήσει στον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου στις 17 Δεκεμβρίου ημέρα της κοιμήσεως του πολιούχου και την παραμονή της εορτής στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σαρακινάδου.


19ο Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για τρεις δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου (συναυλία για μαντολίνο και πιάνο, σκακιστικό τουρνουά, εκστρατεία ενημέρωσης για το AIDS).
20ο Ομόφωνα αποφασίστηκε η παραχώρηση χώρου στάθμευσης ταξί στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.
21ο Ομόφωνα αποφασίστηκε η εκμίσθωση περιπτέρου.


22ο Ομόφωνα αποφασίστηκε να ικανοποιηθεί το αίτημα του σωματείο ατόμων με αναπηρία «Ποπολάροι» για εύκολη προσβασιμότητα σε κτήριο δημοσίων υπηρεσιών. Ήδη έχει ξεκινήσει η αποκατάστασή τους,


23ο Το σώμα απέρριψε το αίτημα της ομόρρυθμης εταιρείας «ΑΘΗΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ κ' ΣΙΑ ΟΕ» για χορήγηση άδειας για τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε δημόσιους χώρους. Επιπλέον, αποφασίστηκε να επανεξεταστεί η άδεια λειτουργίας της εταιρείας και το Δημοτικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε καταγγελία σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.
24ο Εγκρίθηκε ομόφωνα η διόρθωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την τροποποίηση του άρθρου 31 Ο.Ε.Υ του Δήμου Ζακύνθου «Προϊστάμενοι Υπηρεσίων»
25ο Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ξενοδοχείο στη θέση « Αγ. Σώστης» στη Δ.Κ. Λιθακιάς της Δ.Ε. Λαγανά, ιδιοκτησίας «Ιωάννης & Ντόνα Τζάννελ Μιχαλίτση.