ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Υπεγράφη σήμερα, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ζακύνθου, η άδεια λειτουργίας άνευ χρονικών ορίων των σφαγείων!

Η συγκεκριμένη απόφαση φέρεται να οφείλεται στις εργασίες συντήρησης και εξωραϊσμού στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Ζακύνθου μετά από υπόδειξη της κτηνιάτρου κ. Μάριον Όππελ αφού, μετά την έκθεση της , στο χώρο πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες εργασίες που διασφαλίζουν την υγεία των καταναλωτών και την ευκολία στη δουλειά των κτηνοτρόφων. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν πόρτες, παράθυρα, καινούργιος θάλαμος – ψυγείο, εσωτερικά διαχωριστικά τοιχία επενδυμένα με πλακάκια και πλακάκια περιμετρικά στον εσωτερικό χώρο. Επίσης, κατασκευάστηκαν τουαλέτες και αποδυτήρια για τους σφαγείς και χτίστηκε μάντρα περιμετρικά του κτηρίου.

Παράλληλα, ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια ειδικών ανοξείδωτων δοχείων για τη μεταφορά των σφαγιασμένων ζώων και πλυστικού μηχανήματος υψηλής πίεσης με δυνατότητα παροχής ζεστού νερού, ενώ τέλος αντικαταστάθηκαν οι ηλεκτρικές αντιστάσεις και πραγματοποιήθηκαν διάφορες ηλεκτρολογικές εργασίες.

Με την ευχάριστη αυτή εξέλιξη, δήλωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης, έλαβαν τέλος η ταλαιπωρία των κτηνοτρόφων και η οικονομική αφαίμαξη του τόπου.

- Μετά τις προσπάθειες του Δήμου Ζακύνθου, πλέον, το νησί διαθέτει ένα σύγχρονο σφαγείο και παρόλο που το όνειρο για την κατασκευή νέων σφαγείων δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών και της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης, εντούτοις ο χώρος είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νησιού.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους για όσα προσέφεραν, την κτηνίατρο για την συνεργασία της με τον Δήμο και τον Αντιδήμαρχο Ζακυνθίων κ. Διονύση Τουρκάκη για τη συνολική προσφορά του για την ολοκλήρωση του έργου, αφού είχε αναλάβει πλήρως την επίβλεψη των εργασιών.

Επόμενος στόχος του Δήμου είναι ο εξωραϊσμός των εξωτερικών χώρων του κτηρίου.