Οριστική λύση επιχειρούν να δώσουν ο Δήμος Ζακύνθου και η ΔΕΥΑΖ στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο δίκτυο αποχέτευσης Καλαμακίου και με την ανάδοχο εταιρεία «Κοινοπραξία ΑΤΕΓΑ – Κ. Γαλανόπουλος ΑΤΕ – Ι. Ζαχαρόπουλος ΑΤΕ» που είχε αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Για αυτό το λόγο, το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του προέδρου της ΔΕΥΑΖ κ. Παναγιώτη Αβράμη, του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Διονύση Κυβετού, του Ειδικού Συμβούλου κ. Διονύση Μήλεση και της Προϊσταμένης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Θωμαΐδας Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες για την αποκατάσταση του δικτύου και την απόδοση ευθυνών σε όσους αναλογούν.


Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, πρωταρχικός στόχος είναι να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, νομικές και όχι μόνο, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του δικτύου. Σε πρώτη φάση θα εκπονηθεί μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για να προσδιοριστεί το κόστος επισκευής του δικτύου και παράλληλα θα διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη, η οποία μαζί με τα υπόλοιπα τηρούμενα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΖ για την εκδήλωση νομικών διαδικασιών κατά της αναδόχου εταιρείας για την προάσπιση των συμφερόντων τους.


Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ επεσήμανε πως μέσα στο 2013 το έργο της αποκατάστασης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής και θέμα μέγιστης σημασίας για τη δημοτική επιχείρηση.