ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μήλον της έριδος μεταξύ Δήμου και Ένωσης φαίνεται πως γίνεται το σταφιδεργοστάσιο αφού, η είδηση για την προσπάθεια ένταξης του στο ΕΣΠΑ ώστε να αναβαθμιστεί, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Στέλιου Μποζίκη.

Σε σχετική ανακοίνωση του, ο Δήμαρχος υπογραμμίζει ότι:

- Πριν από ένα (1) χρόνο περίπου ήρθα σε προσωπική επαφή με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Αντίοχο  και του ζήτησα να παραχωρηθεί στον Δήμο Ζακύνθου το σταφιδεργοστάσιο που ευρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Χαραλάμπη προκειμένου να λειτουργήσει στο χώρο αυτό ένα Πολυκέντρο Πολιτισμού  με βιβλιοθήκη, πινακοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων κλπ.

Την παραχώρηση αυτή δεν την ζήτησα άνευ ανταλλάγματος και πρότεινα στον κ. Αντίοχο  και οικόπεδο ο Δήμος να του παραχωρήσει αλλά και να συμβάλλει στην ανέγερση του νέου κτιρίου.

Τότε ο κ. Αντίοχος είχε απαντήσει ότι το έβλεπε θετικά και μου ζήτησε προθεσμία για να μου πει την τελική του πρόταση, αναφέρει ο κ. Μποζίκης προσθέτοντας:

- Αντ΄αυτού όμως και με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι όχι μόνο δεν υπάρχει αυτή η προοπτική αλλά αντίθετα στο κτίριο αυτό θα παραμείνει σταφιδεργοστάσιο, θα εξωραϊστεί και θα αγορασθούν καινούργια μηχανήματα.

Μετά τα παραπάνω επανέρχομαι δημόσια πλέον στην πρόταση που είχα υποβάλλει τότε στον κ. Αντίοχο και του προτείνω όπως είτε βρούμε άλλους χώρους όπως π.χ οι αποθήκες του ΑΣΣΟ στο Γαϊτάνι, για την στέγαση του σταφιδεργοστασίου, είτε ο Δήμος παραχωρήσει οικόπεδο στην Ένωση και να συμβάλλει στα έξοδα ανέγερσης του νέου σταφιδεργοστασίου.

Το σταφιδεργοστάσιο στον Αγ. Χαραλάμπη να παραχωρηθεί στον Δήμο ώστε ο Δήμος Ζακύνθου να ξεκινήσει διαδικασία αξιοποίησης του.

Η πρόταση αυτή θα επιφέρει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα και για τους αγρότες μας που δεν χάνουν τίποτα και για τον Πολιτισμό του νησιού και για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αγ. Χαραλάμπη.

Περιμένω από τον κ. Αντίοχο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης μια δημόσια απάντηση πλέον .