Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση για την απόφαση κατάργησης του τμήματος ΤΕΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ τη στιγμή που είχαν δοθεί επίσημες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό πως, τίποτα ΔΕΝ θα αλλάξει!


Το σημείο αυτό θίγει στην ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης, υπογραμμίζοντας ότι οι αγώνες δεν θα σταματήσουν.

«Είναι μία εξέλιξη δυσάρεστη και μη αναμενόμενη, ιδίως μετά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού ότι το ΤΕΙ της Ζακύνθου θα παραμείνει ως έχει. Τον προηγούμενο μήνα όλη η ζακυνθινή κοινωνία αντιλαμβανόμενη το μέγεθος των επιπτώσεων, εναντιώθηκε και μαζικά διεκδίκησε την παραμονή του τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος και Οικολογίας του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο. Εμείς, βλέποντας τις εξελίξεις προχωρήσαμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και λάβαμε ψήφισμα, εκφράζοντας την αντίθεσή μας.

Επιπλέον, άμεσα, εγώ, ο Βουλευτής Ζακύνθου, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Περιφερειάρχης επιδιώξαμε και συναντήσαμε τον Υπουργό Παιδείας και του μεταφέραμε την αγωνία μας και τα επιχειρήματά μας που απεδείκνυαν τη βιωσιμότητα και την ανάγκη ύπαρξης αυτών των τμημάτων στη Ζάκυνθο. Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε, φάνηκε πως ήταν ψευδείς.

Για τη διατήρηση του Τμήματος Προστασίας και Συντήρησης της Πολιτισμικής Κληρονομιάς, θα δώσω μεγάλες μάχες και σε τοπικό επίπεδο και στο Υπουργείο. Θα κρατάω ενήμερη την τοπική κοινωνία για τις εξελίξεις».