Για εμπαιγμό της Ζακύνθου από πλευράς της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δηλώσεις του για την κατάργηση του τμήματος ΤΕΙ, ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής!

Επισημαίνοντας τις μέχρι πρόσφατα υποσχέσεις για διατήρηση του τμήματος, ο κ. Κοντονής αφήνει αιχμές για αλλότρια συμφέροντα που εξυπηρετεί η απόφαησ του υπουργείου για το κλείσιμο του τμήματος:

- Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μετά από μια περίοδο καθησυχαστικών δηλώσεων και υποσχέσεων περί του αντιθέτου, αναφορικά με την διατήρηση των δυο τμημάτων του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο, σήμερα δείχνει το πραγματικό της νεοφιλελεύθερο πρόσωπο, καθώς προχωρά στο κλείσιμο του τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς και την απορρόφησή του από το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Αθηνών.

Πρόκειται για μια επιλογή που δεν λαμβάνει υπόψη της το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο που επιτελεί το υπό κατάργηση τμήμα και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα, μεταξύ άλλων και όσων εποφθαλμιούν τον άρτιο εξοπλισμό του.

Επίσης, η απόφαση αυτή αγνοεί παντελώς το γεγονός της δυνατότητας άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης των πτυχιούχων του τμήματος στο ίδιο το νησί, που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσα από την συντήρηση, την ανάδειξη και την έκθεση των μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων που υπάρχουν στη Ζάκυνθο, έχοντας διασωθεί από τον σεισμό του 1953.

Με αγανάκτηση δε, πληροφορηθήκαμε ότι ενώ για άλλα τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία πάντως και αυτά κλείνουν κατά τρόπο απαράδεκτο, δόθηκε μεταβατική περίοδος λειτουργίας μέχρι το 2018, το τμήμα της Ζακύνθου θα κλείσει άμεσα στερούμενο αυτή τη δυνατότητα.