Ακόμη πιο σκληρές εκφράσεις αναφορικά με την τελική απόφαση για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και την "τύχη" του τμήματος ΤΕΙ Ζακύνθου, χρησιμοποίησε σε σχόλιο του στην διαδικτυακή του σελίδα ο Δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης, ενώ αίσθηση προκαλεί σχετική ανάρτηση και του κ. Κώστα Καποδίστρια, εκπαιδευτικού, προέδρου του ΙΕΚ και πρ. προέδρου του Επιμελητηρίου Ζακύνθου....

Ο Δήμαρχος αναφέρει στο σχόλιο του:

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!
Ο Υπουργός Παιδείας ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ τους πάντες ! Ενώ μας υπόσχεται - όχι μόνο σε μένα - αλλά στουs βουλευτέs, στον Περιφερειάρχη, σε όλους τους Δήμαρχους και στα μέλη του ΔΣ του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ότι το ΤΕΙ θα παραμείνει στα Ιόνια, τελικά πράττει τα αντίθετα! στην Ζάκυνθο παραμένει το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και το τμήμα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ το στέλνει στην Αθήνα!


Σχολιάζοντας δε την ανάρτηση και συνολικότερα το θέμα που έχει αναστατώσει το νησί, ο κ. Καποδίστριας συμπληρώνει λίγο πιο κάτω:

- Για αυτό το τμήμα δεν έγινε καμιά διαβούλευση! Έγιναν μόνο συνοπτικές και κρυφές διαδικασίες για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του εκεί καθηγητικού κατεστημένου. Το τμήμα της Αθήνας προκειμένου να ισχυροποιηθεί, σχεδίασε τη μετονομασία του σε "Συντήρησης και Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς" με στόχο να απορροφήσει το Τμήμα της Ζακύνθου. Όταν ο Πρόεδρος ενός Φορέα και κάποια μέλη του καταναλώνουν πολλές ώρες για το μακιγιάζ που θα βάλουν σε τηλεοπτικές εκπομπές, είναι προφανές ότι δεν θα τους μένει χρόνος για να σκεφτούν για το πώς θα υποστηρίξουν τον φορέα ,στον οποίο τους διόρισαν!