ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Εκδήλωση στο Μουσικό Σχολείο και συλλαλητήριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών οργανώνουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου η Ομάδα Γυναικών Ζακύνθου καθώς και το ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ.

- Χαιρετίζουμε, με αφορμή αυτή την ημέρα, τις γυναίκες  του κλάδου μας, όλες τις γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που μοχθούν καθημερινά για να τα βγάλουν πέρα.

Η 8η Μάρτη δεν είναι μια επέτειος με το νόημα που τις αποδίδει παγκόσμια το καπιταλιστικό σύστημα, με την έννοια μιας ανάλαφρης γιορτής, είναι πρώτα απ ’όλα ημέρα μνήμης για τις εργάτριες που πριν 156 χρόνια ξεσηκώθηκαν μέσα στα ραφτάδικα – κάτεργα της Ν. Υόρκης για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζακύνθου.

- Είναι μια ημέρα μνήμης για τις γυναίκες που διαχρονικά πάλεψαν –αντιστάθηκαν μέσα από το κίνημα για να έρθουν καλύτερες ημέρες για όλους τους εργαζόμενους, για τις γυναίκες του σήμερα, που αν και πέρασαν τόσα χρόνια συνεχίζουν να αποτελούν πιο εκμεταλλευόμενο εργατικό δυναμικό. Είναι μια μέρα που τα διδάγματά της απαντούν στην επίθεση από κεφάλαιο –ΕΕ-ΔΝΤ με την στήριξη της τρικομματικής κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν την διαχείριση και διαιώνιση του συστήματος αυτού. Ενός συστήματος που εκμεταλλεύτηκε και συνεχίζει να το κάνει με την ίδια αγριότητα και σκληρότητα τις γυναίκες αφού πάνω τους πέρασαν και περνούν όλες οι αντεργατικές σχέσεις εργασίας, (μερική απασχόληση, ανασφάλιστη εργασία κ.λ.π.), την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

- Η συμμετοχή στην καθημερινή πάλη και δράση είναι χρέος των γυναικών της τάξης μας, του κλάδου μας που ειδικά τα τελευταία χρόνια με την εκδήλωση της κρίσης χάνεται το ένα δικαίωμα πίσω από το άλλο. Μειώσεις στους μισθούς στα περισσότερα Σ/Μ, εκ περιτροπής εργασίας σε πολλές εμπορικές επιχειρήσεις, ανασφάλιστη εργασία, απολύσεις στην ημερήσια διάταξη.

- Καμιά αναμονή, σήμερα απαιτείται πάλη για ένα μέλλον, όπου εμείς και τα παιδιά μας θα απαλλαγούμε από τα βάσανα της ανεργίας και της ανασφάλειας, της φτώχειας, της σήψης και της διαφθοράς, για ένα μέλλον που θα παρέχει μόρφωση, δουλειά και ευημερία, για ένα μέλλον όπου κουμάντο στον τόπο μας θα κάνουν οι εργάτες κι οι εργάτριες μαζί με τη φτωχή αγροτιά και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες. Προοπτική που θα έρθει ως αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.

Διεκδικούμε άμεσα:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο-5θήμερο-35ωρο, όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Καμία κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες και στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.

Να καταργηθούν τα χαράτσια και η φοροληστεία.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων με επέκταση του χρόνου απονομής του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του. Να δίνεται επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύηση και της γαλουχίας.

Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.

Εργαζόμενες, άνεργες,  νέες,

Σας καλούμε την Παρασκευή 8 Μάρτη 2013 και ώρα 6:30 στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου στην παράσταση που ανεβάζει η παιδική σκηνή του «Θεάτρου τση Ζάκυθος» για την Ομάδα Γυναικών Ζακύνθου και στο συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ , ΟΓΕ.