ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Ο Δήμος Ζακύνθου οργανώνει μαθητικό μήνα κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ζακύνθου. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δήμαρχο Ζακύνθου και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση αυτή.

Ο Δήμαρχος εισηγούμενος το θέμα επιχειρηματολόγησε για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης ενέργειας, καθώς το τελευταίο διάστημα όλοι οι πολίτες γίνονται μάρτυρες φαινομένων βίας, έντονου ρατσισμού και ξενοφοβίας. Ο κ. Μποζίκης αναφέρθηκε στην ευθύνη των κυβερνώντων που οδήγησαν την κοινωνία σε κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτική, θεσμική, αξιών, ταυτότητας και πολιτισμού που δημιούργησε τις συνθήκες ανάπτυξης των παραπάνω φαινομένων. Προεκτείνοντας, αναφέρθηκε στα επακόλουθα και στην ισχυροποίηση του κόμματος της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας πως απαιτείται κινητοποίηση για την εμπόδιση της ανάπτυξης της ναζιστικής και φασιστικής νοοτροπίας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα για την κοινωνία θα είναι οδυνηρά.

Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρήθηκε απαραίτητη η ενημέρωση της νεολαίας και  κυρίως των μαθητών της Ζακύνθου για την ευαισθητοποίησή τους γύρω από τα συγκεκριμένα θέματα. Ο μαθητικός μήνας κατά της βίας θα περιλαμβάνει την προβολή ταινιών («Η ζωή είναι ωραία», του Ρ. Μπενίνι και «Η εκλογή της Σόφι» του Α.Τζ. Πακούλα»), συζήτηση και διάλογο με τους εκπαιδευτικούς για τον ρατσισμό, τη βία και τον φασισμό, διάλεξη από τον καθηγητή Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννη Πανούση και διαγωνισμό γραπτής έκθεσης. Οι μαθητές θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Γυμνάσιο στις 22 Απριλίου. Η ημερομηνία είναι συμβολική (21η Απριλίου 1967 πραξικόπημα Συνταγματαρχών).