ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ
Μετά την  ολοκλήρωση της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο Αθηνά και σύμφωνα με ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο Υπουργός Παιδείας βεβαίωσε την βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας Μαρία Ρεπούση, ότι θα εφαρμόσει για τα  Ιόνια Νησιά το πρόγραμμα που προτείνει η ΔΗΜ.ΑΡ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως έχει ήδη δημοσιευτεί, η Φάση Ι προβλέπει την κοινοπραξία-ομοσπονδία μεταξύ ΑΕΙ-ΤΕΙ-Ερευνητικών Κέντρων στην ίδια περιφέρεια. Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι αυτή η πρόταση θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

«Θεωρούμε ότι μία τέτοια εφαρμογή θα είναι εξαιρετική, για τους φοιτητές μας, για το Πανεπιστήμιο  για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που εξασφαλίζει την ύπαρξη και την αναβάθμιση της ταυτότητάς του, αλλά και για ολόκληρο το πολυνησιωτικό σύμπλεγμα του Ιονίου» επισημαίνει η ΔΗΜ.ΑΡ και καταλήγει « Η συγκεκριμενοποίηση και υλοποίηση αυτού του σχεδίου θα γίνει από τα όργανα της κοινοπραξίας- ομοσπονδίας το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ΔΗΜ.ΑΡ με το λεπτομερές πρόγραμμα που κατέθεσε, το οποίο αξιοποιεί την διεθνή εμπειρία, δικαιώνεται για τις προτάσεις και τις επιλογές της.»