ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Με παρουσία ακόμη και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις συνεχίζουν τον αγώνα για την παραμονή του ΤΕΙ στην Ζάκυνθο οι σπουδαστές του τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, ενώ διαδικτυακά έχουν δημιουργήσει σχετική αίτηση καλώντας ΟΛΟΥΣ να συνυπογράψουν για τον αγώνα τους!


Σε πείσμα των κυβερνητικών ελιγμών και αποφάσεων, οι σπουδαστές δεν υποχωρούν, δεν διαπραγματεύονται το μέλλον τους και τονίζουν:

- Το Ζακυνθινό καρναβάλι, με τις Βενετσιάνικες επιρροές, είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα λόγω της ζωντάνιας, της πολυχρωμίας, της ομορφιάς του και των πολιτιστικών δρώμενων που το συνοδεύουν.

Την ώρα που σ'όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται καρναβαλικές εκδηλώσεις και γιορτάζονται τα κούλουμα, το καρναβάλι της Ζακύνθου συνοδεύεται επιπλέον και από άλλου είδους εκδηλώσεις: αυτές της βουβής διαμαρτυρίας, των σιωπηλών κραυγών αγωνίας των 455 ενεργών φοιτητών του Τμήματος Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το οποίο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κλεισίματος βάσει του σχεδίου Αθηνά.

Οι φοιτητές, σεβόμενοι τη σημασία του καρναβαλιού για το νησί, και με τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και των καρναβαλιστών, ακολουθούν τις καρναβαλικές παρελάσεις όχι με γέλια και πολύχρωμα κοστούμια, αλλά μαυροντυμένοι, εκδηλώνοντας τον πόνο τους για το κλείσιμο μιας σχολής που έχει να προσφέρει πολλά στον Επτανησιακό χώρο, και που εάν της επιτραπεί, σκοπεύει να αποτελέσει φάρο πολιτισμού για όλη την Ελλάδα.

Με το σχέδιο Αθηνά καταργείται το Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Το νησί της Ζακύνθου, αλλά και τα Ιόνια γενικότερα, έχουν πλούσια πολιτισμική κληρονομιά για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη του τμήματος αλλά και την επαγγελματική απορρόφηση των φοιτητών στον Ιόνιο νησιωτικό χώρο.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων, ώστε να μη χαθεί αυτό το πολύ αξιόλογο εκπαιδευτικό ίδρυμα και κάνουμε έκκληση για συλλογή υπογραφών ώστε το τμήμα να παραμείνει στη Ζάκυνθο, και να αποτελέσει φάρο για τη διάσωση, προστασία και συντήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και να εξελιχθεί σε στολίδι και καμάρι όχι μόνο της Ζακύνθου, αλλά και όλης της Ελλάδας.


Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην προσπάθεια, υπογράψτε εδώ