ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Για διαστρέβλωση των θέσεων της και για χωρίς ήθος αντιπαραθέσεις κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου η Πολιτική Κίνηση της Δημοκρατικής Αριστεράς, απαντώντας στην καυστική ανακοίνωση του για τις ευθύνες που φέρει και η ΔΗΜΑΡ στο ζήτημα του Νοσοκομείου.


Εμμένοντας στην θέση της πως το ΓΝΖ δεν πρόκειται να κλείσει και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν οφείλονταν σε γραφειοκρατικά εμπόδια και κακή συννενόηση μεταξύ των αρμοδίων, η ΔΗΜΑΡ Ζακύνθου σημειώνει με έμφαση:

- Είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορετική πολιτική αντίληψη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στα γενικά και ειδικά προβλήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ασκούμε κριτική  στην πολιτική του όταν την θεωρούμε επιζήμια για την χώρα. Βεβαίως είναι αυτονόητο  ότι δεν αμφισβητούμε το δικαίωμά τους να ασκούν και αυτοί  κριτική στη δική μας πολιτική. Άλλο αυτό όμως και άλλο να διαστρεβλώνουν αυτά που λέμε, προβάλλοντας παραποιημένα αποσπάσματα από την ανακοίνωσή μας, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το περιεχόμενό της, και να παραχαράσσουν το κείμενο της ανακοίνωσής μας. Για την ακρίβεια των όσων ισχυριζόμαστε παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και από την δικής μας ανακοίνωση.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

<<Τέλος η ΔΗΜΑΡ, το συνεταιράκι της τρικομματικής κυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι το πρόβλημα του Νοσοκομείου : «…δεν οφείλεται στην έλλειψη κονδυλίων αλλά σε γραφειοκρατικά εμπόδια, σε παραλείψεις και κακή συνεννόηση των υπηρεσιών…»>>

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς:

3-Χωρίς να υποτιμούμε ούτε κατ’ ελάχιστο την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου, την οποία διεκδικούμε, είναι ανάγκη να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη κρίση τουλάχιστον όσον αφορά την αδυναμία αγοράς πετρελαίου και τροφίμων δεν οφείλεται στην έλλειψη κονδυλίων αλλά σε γραφειοκρατικά εμπόδια, σε παραλήψεις και κακή συνεννόηση των υπηρεσιών. Χρήματα για την αγορά πετρελαίου και τροφίμων υπήρχαν.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

<<και συνηγορώντας με το μνημονιακό τόξο προκειμένου να υπονομεύσει τους αγώνες της κοινωνίας αναφέρει ότι «…δεν δικαιολογείται ανησυχία των πολιτών και αυτοί που διεκδικούν καταστροφολογούν και έχουν ανερμάτιστες προτάσεις…».>>

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς:

<<4-Όσοι επενδύουν, στην δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών, προσδοκώντας κομματικά οφέλη με την καταστροφολογία, τον καταγγελτικό λόγο και τις ανερμάτιστες προτάσεις, που αγνοούν τις πραγματικές δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, απλώς περιγράφουν την κατάσταση της κοινωνίας την οποία θα βίωναν οι Έλληνες πολίτες αν υλοποιούνταν οι προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κρίσης, ( καταγγελία του μνημονίου, λεφτά υπάρχουν και για το νοσοκομείο αλλά κάποιοι δεν τα δίνουν κ.τ.λ.).>>

Η διαφορά είναι προφανής. Γιατί προέβηκαν σε αυτήν την παραχάραξη;

Στο χώρο της Αριστεράς δεν είχαμε εξοικειωθεί σε χωρίς ήθος αντιπαραθέσεις. Αυτή είναι η δική τους Αριστερά;

Τέλος επισημαίνουμε ότι το αποτέλεσμα της επίσκεψης των Φορέων της Ζακύνθου στον Υπουργό Υγείας επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας  ότι το νοσοκομείο δεν κινδυνεύει να κλείσει. Η κυβέρνηση παρά την πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δίνει προτεραιότητα και στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Όσοι προσδοκούν και επενδύουν στην κατάρρευσή του θα διαψεύδονται …τουλάχιστον μέχρι να (αν) εφαρμοστεί το πρόγραμμά τους.