ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Σύσκεψη παρουσία της Γ. Γραμματέας Πρόνοιας κ. Έφης Μπέκου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημαρχείο.

Την Γ. Γραμματέα υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Μποζίκης, ενώ παρόντες στην σύσκεψη ήταν Αντιδήμαρχος Ζακύνθου και υπεύθυνος για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου κ. Σπύρος Βούτος και ο πρόεδρος του ΟΔΑΖ κ. Στάθης Μπετίνης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη νέων δομών πρόνοιας με τη συνεργασία του ΟΔΑΖ και του Δήμου, αλλά και στην ενίσχυση των υπαρχόντων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν ιδέες και προτάσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων εθνικών και κοινοτικών πόρων ώστε να δημιουργηθούν δομές και υπηρεσίες που θα ανακουφίζουν τους κοινωνικά αδύναμους πολίτες.

Ο Δήμαρχος μετά την σύσκεψη ανέφερε πως η κ. Μπέκου είναι από τα εξαιρετικά στελέχη του Υπουργείου και πρόσθεσε πως το έργο της αντανακλάται στην κοινωνία. Ο κ. Μποζίκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνάντηση αυτή θα επιφέρει καρπούς και θα έχει σημαντικά οφέλη για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του νησιού.

Από την πλευρά της, η κ. Μπέκου δήλωσε πως εργάζονται αντιλαμβανόμενοι τα κοινωνικά προβλήματα που επέφερε η οικονομική κρίση και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα από τη συνεργασία της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και των ενεργών πολιτών είναι εφικτό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα ανακουφίσουν όλους όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.