ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ρευστότητα και ουσιαστική ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Σε αυτά τα δύο βασικά σκέλη επικεντρώθηκε, με συγκεκριμένες προτάσεις, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Γαργαλέας στην συνάντηση του με τον Γ.Γ. Εμπορίου.


Αν και ο δεύτερος ήταν συγκρατημένος και απέφυγε να δεσμευτεί σε οτιδήποτε, εν τούτοις κατάγραψε με προσοχή τις προτάσεις που του τέθηκαν, με τον κ. Γαργαλέα να επισημαίνει πως, "εάν οι επιχειρήσεις συνεχίσουν να αφήνονται να κλείνουν η μία μετά την άλλη, ούτε έσοδα , ούτε φορολόγηση είναι δυνατόν να υπάρξουν!".

Αναλυτικά οι προτάσεις του Επιμελητηρίου, που θα συνταχθούν επίσημα και θα σταλούν εντός των επόμενων ημερών στο υπουργείο, περιλαμβάνουν:

Σε ότι αφορά το σκέλος της ρευστότητας με κίνητρο την διατήρηση και ενίσχυση των θέσεων εργασίας: Χαμηλότοκης δανειοδότησης μέσω ΤΕΜΠΜΕ 10.000 ευρώ για μία θέση εργασίας, 20.000 ευρώ για δύο και, αντίστοιχα, μέχρι και  50.000 ευρώ χωρίς όμως φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και χωρίς, ταυτόχρονα, να λαμβάνονται υπόψη τυχόν δυσμενή στοιχεία στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

- Αυτός είναι ένας τρόπος να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν το προσωπικό τους, σημείωσε σχετικά στην zantepress24 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, προτάθηκε στον Γ.Γ. Εμπορίου, μείωση του ΦΠΑ στα επισιτιστικά επαγγέλματα από 23% που είναι σήμερα, στο 13% και αύξηση των δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο μέχρι 80 δόσεις -δηλαδή, περίπου 7 χρόνια.

- Ζητήσαμε επίσης, να επιστραφούν τα χρήματα που χάθηκαν λόγω PSI καθώς θεωρώ πως επρόκειτο ουσιαστικά για κλοπή των χρημάτων των συναδέλφων μας!, σχολίασε με έμφαση ο κ. Γαργαλέας που το ίδιο, μάλιστα, δήλωσε και ενώπιον του Γενικού Γραμματέα.

Εκτός από τα παραπάνω μέτρα, τόσο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου όσο και τα μέλη που συμμετείχαν στην σύσκεψη με τον κ. Κομνηνό, επικεντρώθηκαν επίσης στα μέτρα ενίσχυσης της τοπικής αγοράς και των τοπικών προιόντων προτείνοντας, μεταξύ άλλων, την θεσμοθέτηση πιστοποίησης από το Επιμελητήριο των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν και προωθούν τοπικά προιόντα (ή, σε περίπτωση έλλειψης αυτών, αποκλειστικά Ελληνικών).

- Φυσικά, για να μπορούν όλες αυτές οι προτάσεις να έχουν βάση, είναι απαραίτητο να συνοδεύονται και από έργα που αφορούν στην ανάπτυξη και βελτίωση της Ζακύνθου, συμπλήρωσε ο κ. Γαργαλέας.

- Για το λόγο αυτό, συζητήσαμε και προτείναμε λύσεις σε ζητήματα όπως το all inclusive, έργα υποδομής που έχει ανάγκη το νησί μας και άλλα, τα οποία θα συμεριλάβουμε στο έγγραφο που θα στείλουμε στο υπουργείο.

Ερωτηθείς για την στάση που κράτησε ο Γ.Γ. Εμπορίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου σημείωσε πως ήταν συγκρατημένα αισιόδοξος και δεν έκανε καμία εξαγγελία.

- Φυσικά και τα πράγματα είναι δύσκολα για τη χώρα, φυσικά και αντιλαμβανόμαστε την κρίση αλλά εάν δεν υπάρξει συγκροτημένη και δυναμική αντίδραση, εάν δεν προστατευθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τότε για τί ανάπτυξη μιλάμε και τί έχουμε να περιμένουμε, κατέληξε χαρακτηριστικά.Παρακολουθήστε βίντεο με απόσπασμα από την σύσκεψη του Γ.Γ. με το Επιμελητήριο: