ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Θετικά για τη Ζάκυνθο ολοκληρώθηκε η διεθνής τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας σύμφωνα με εκτιμήσεις του Δημάρχου κ. Στέλιου Μποζίκη που εκπροσώπησε τον Δήμο.

Σε ειδική εκδήλωση, σε αίθουσα κατάμεστη με πάνω από 500 Ρώσους παρόντες, ο Δήμαρχος παρουσίασε τη Ζάκυνθο και μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της που την κάνουν να ξεχωρίζει ως τουριστικός προορισμός, συγκεντρώνοντας στοιχεία που αναζητούν οι Ρώσοι στις διακοπές τους. Για την πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών της έκθεσης διανεμήθηκαν φυλλάδια στην ρωσική γλώσσα, ενώ ο Δήμαρχος πρόβαλε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ζακύνθου και τα κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο λαών σε συνεντεύξεις τύπου. Στις συνεντεύξεις παρέστησαν δημοσιογράφοι των μεγαλύτερων ΜΜΕ της Ρωσίας, καθώς και τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις φυσικές ομορφιές του νησιού, στην κοινή θρησκεία, στην ιστορία και στον πολιτισμό, καθώς οι Ρώσοι τουρίστες ξεχωρίζουν για τον ποιοτικό χαρακτήρα των διακοπών τους και το ενδιαφέρον τους για τον εναλλακτικό τουρισμό.

Παράλληλα, ο κ. Μποζίκης στη ρωσική πρωτεύουσα είχε σημαντικές επαφές με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως στο περίπτερο των Ιονίων παρέστησαν ο νέος Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Λειβαδάς και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Λιάσκος. Την Ζάκυνθο επίσης, εκπροσώπησε ,μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Αρκαδίων κ. Κολπονδίνος.

- Πολύ θετική εξέλιξη, που αποδεικνύει το τουριστικό ενδιαφέρον των Ρώσων για την Ελλάδα είναι η αύξηση των πτήσεων από την Ρωσία στην Ζάκυνθο. Πέρυσι ήταν έξι εβδομαδιαίως, ενώ φέτος δεκαέξι, σημειώθηκε με έμφαση από τον Δήμο Ζακύνθου.

Κατά την παραμονή του στη Ρωσία, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους Ρώσους ζωγράφους που πέρυσι είχαν επισκεφθεί τη Ζάκυνθο για την πραγματοποίηση της Biennale. Oι πίνακές τους είναι μοναδικοί, ενώ το οπτικό υλικό που συγκέντρωσαν από τη Ζάκυνθο προβάλλεται σε site εφημερίδας της Μόσχας με 1,5 εκ τιράζ ημερησίως.

- Η παρουσία του Δημάρχου στη συγκεκριμένη έκθεση θεωρήθηκε επιβεβλημένη αφού αφενός είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως και αφετέρου, φέτος, αναμένεται μία σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας από την Ρωσία. Ο Δήμος θα συνεχίσει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την δυναμική προβολή της Ζακύνθου ενισχύοντας τον βασικό μοχλό ανάπτυξης, τον τουρισμό, επιφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στην τοπική οικονομία.