ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Την έλλειψη κολυμβητηρίου στο νησί με αφορμή τις νέες επιτυχίες των αθλητών του ΑΝΟΖ, θίγει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Ζακύνθου εξήγγειλε την κατάθεση σχετικού αιτήματος στην Γ.Γ.Α.

Δίνοντας συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει την αναγκαιότητα κατασκευής ενός τέτοιου έργου.

- Στο Κολυμβητήριο «ΠΕΠΑΝΟΣ» στην Πάτρα στις 23 και  24 Μάρτη πραγματοποιήθηκαν αγώνες κολύμβησης και διακρίθηκαν 22 νέα παιδιά από τη Ζάκυνθο.

Για άλλη μια φορά οι μικροί αθλητές κολύμβησης της ΑΝΟΖ έκαναν περήφανο το νησί μας, παρόλο που η προπόνησή τους γίνεται σε πισίνα που δεν είναι στις διαστάσεις που θα έπρεπε,  όπως είναι σε άλλους νομούς που γίνονται οι αγώνες, 25αρες ή 50αρες δηλαδή.

Όπως επίσης  η έλλειψη δημοτικού κολυμβητήριου στη  Ζάκυνθο  στερεί από οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική άνεση, ιδιαίτερα τώρα  που όλοι βιώνουμε τις οικονομικές δυσκολίες, να πάνε τα παιδιά τους να ασκηθούν σε αυτό το θαυμάσιο άθλημα, σημιεώνει το Ε.Κ. και προσθέτει:

- Συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή Διονύση Μαρίνο που πραγματικά κάνει φιλότιμες προσπάθειες ώστε να αναδείξει ταλέντα έστω και με αυτές τις ελλιπείς υποδομές που υπάρχουν.

Έχει σημασία άμεσα να γίνει υπόθεση της ίδια της ζακυνθινής κοινωνίας η διεκδίκηση δημοτικού κολυμβητηρίου, γιατί ο αθλητισμός και ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη των εργαζομένων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.


Στ. Μποζίκης: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ!

Έτοιμα σχέδια για την κατασκευή  ανοιχτού κολυμβητηρίου 25 μέτρων έχει ήδη ο Δήμος Ζκαύνθου, σύμφωνα με την δήλωση του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη.

Ο κ. Μποζίκης, που τα προηγούμενα 24ωρα ήταν στην Αθήνα για σειρά επαφών με φορείς υπουργείων, είχε συνάντηση και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού όπου και κατέθεσε το αίτημα για το κολυμβητήριο.

Σε διαδικτυακή του ανάρτηση -λίγο μετά την παραπάνω συνάντηση- ο Δήμαρχος Ζακύνθου σχολίασε:

- Η κατασκευή ενός κολυμβητηρίου (ανοιχτού, μήκους 25 μέτρων) στον χώρο του Εθνικού Σταδίου, αποτελεί προτεραιότητα και για τον Δήμο που υπέβαλε το αίτημα και για τον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη! Την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι θέμα ημερήσιας διάταξης του ΔΣ η παραχώρηση κατά χρήση στη ΓΓΑ χώρου 2.500 περίπου τμ για την κατασκευή του ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ!

Οι πισίνες τώρα γίνονται λόγω κόστους 25αρες! Και βέβαια ανοιχτές! Κλειστές είναι ελάχιστες!

Για το κλειστό ετοιμάζουμε μελέτη ανακαίνισης του παλιού! Σήμερα (σημείωση: χθες) ήταν στο Γυμναστήριο κλιμάκιο του ΤΕΕ και το επιθεωρούσε!