ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ασθμαίνοντας , προκειμένου να προλάβουμε να οργανωθούμε για την τουριστική περίοδο, φαίνεται πως θα μας βρει και αυτό το καλοκαίρι όπως φάνηκε από τις αυτονόητες παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν κατά την διάρκεια σχετικής σύσκεψης φορέων στο Επιμελητήριο.


Εκ μέρους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, η κ. Νίκη Μαλαφούρη και ο κ. Νίκος Τσίπηρας υποδέχτηκαν σήμερα το μεσημέρι τουριστικούς φορείς, εκπροσώπους συλλόγων, τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού καθώς και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ζώντο, ώστε να γίνει ενημέρωση αρχικά για το θέμα των κρουαζιερόπλοιων και, στη συνέχεια, να κατατεθούν προτάσεις για τους άμεσους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων ή ελλείψεων που αντιμετωπίζει το νησί.

Βασική διαπίστωση όλων ήταν η, μάλλον, αργοπορημένη κινητοποίηση ενόψει τουριστικής σεζόν, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι παρεμβάσεις επιχειρηματιών και εκπροσώπων συλλόγων οι οποίοι επισήμαναν ελλείψεις σε κάδους απορριμμάτων στο λιμάνι, σε τουαλέτες, στην σήμανση και, γενικότερα, σε ζητήματα καθημερινότητας που δεν θα έπρεπε πλέον να απασχολούν ένα νησί που υποτίθεται ότι ετοιμάζεται να υποδεχτεί ... κύμα τουριστών από αέρος (βλεπε πχ Ρωσία) και ... θαλάσσης (βλεπε κρουαζιερόπλοια)

Παρακολουθήστε βίντεο με απόσπασμα από την σύσκεψη

{youtube}4B8X0RuSy5c{/youtube}