Την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου προκειμένου για την θεμελίωση του Αρετάκειου Δημοτικού Σχολείου ανακοίνωσε για τις 26 Απριλίου ο Δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης.

Σε ανάρτηση του στην προσωπική του διαδικτυακή σελίδα, ο κ. Μποζίκης αναφέρει για το θέμα:

- Την 26 Απρίλη ο Υφυπουργός Παιδείας Θ.Παπαθεοδωρου θα θεμελιώσει το ΑΡΕΤΑΚΕΙΟ δημοτικό σχολείο ( Δωρεά στον Δήμο μας του Νικήτα Αρετακη) και το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του Δήμου μας με θέμα " ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ"! Για τον ακριβή τόπο και τις ώρες θα ενημερωθείτε τις επόμενες ημέρες!

Παράλληλα όμως, και με αφορμή αρνητικά σχόλια διαδικτυακών του φίλων σχετικά με την παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Δήμαρχος Ζακύνθου τοποθετήθηκε, για ακόμη μια φορά, στο θέμα της Παιδείας υποστηρίζοντας εμμέσως το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.

- Η Παιδεία δεν διαλύθηκε από αυτήν την κυβέρνηση ΑΛΛΑ χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις έκαναν ότι μπορούσαν για να ΜΗΝ έχουμε Παιδεία! Αυτή η Κυβέρνηση δυστυχώς χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο δεν κάνει τα βήματα που πρέπει στην κατεύθυνση που πρέπει ΑΛΛΑ υπό το άγχος των περικοπών δημοσίων εσόδων και της τρόικας περικόπτει άκριτα πανεπιστημιακά τμήματα! Το ερώτημα βέβαια που θα πρέπει να απαντηθεί είναι : είναι ΟΝΤΩΣ πανεπιστημιακά τμήματα αυτά που στησανε όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε κωμόπολη για πελατειακούς λόγους;;; Σε αυτό κανείς δεν απάντησε ούτε και η Αριστερά που για λόγους ψηφοθηρικούς και χωρίς πρόταση αντιτάχτηκε στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ! Το πρόβλημα λοιπόν στην ΕΛΛΑΔΑ είναι κυρίως πολιτικό και όχι οικονομικό! Την κρίση την διαχειρίζονται αυτοί που την δημιούργησαν και η αντιπολίτευση δεν έχει πρόταση!

- Όσο για τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης καλό είναι να ακούσουμε την θέση της πολιτείας και τους τρόπους αντιμετώπισης που προτείνει για την ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ που είναι ένα φαινόμενο που ολοένα και εξαπλώνεται και βεβαίως οι λόγοι δεν είναι η πολιτική που ακολουθείται ή αν θέλεις μόνο η πολιτική!