Οι Γραμματείες Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλουν την πολυεθνική “Λούης” που προχώρησε σε δικαστικές διώξεις, μέσω του διευθυντή της κ. Χριστοφή, ενάντια σε 2 στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού, κινήματος του ΠΑΜΕ.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου δικάζονται οι:

Στρούζας Τάκης μέλος της γραμματείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ζακύνθου, στέλεχος του ΚΚΕ και Γουσέτης Διονύσης μέλος της γραμματείας Ζακύνθου του ΠΑΜΕ και πρώην γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου, στέλεχος του ΚΚΕ, διώκονται από την εν' λόγω πολυεθνική με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και συκοφαντικής δυσφήμησης, επειδή έκαναν περιοδεία ενημέρωσης των εργαζομένων και με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας το Μάη του 2010  απαίτησαν να επαναπροσληφθούν 26 εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο.

Η δικαιολογία για τη μη επαναπρόσληψης ήταν ότι το ξενοδοχείο της πολυεθνικής δεν είχε την απαιτούμενη πληρότητα και ότι έχει το δικαίωμα με βάση το νόμο να τους προσλάβει από τις 10 Ιούνη και μετά.

Στο ενεργητικό του ο όμιλος “Λούης” διαθέτει 11 κρουαζιερόπλοια, 19 ξενοδοχεία σε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κρήτη, Αθήνα, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Πλήθος θυγατρικών σε μεταφορές, εμπόριο, βιομηχανία. Έχει ευεργετηθεί  από το σύνολο τον αναπτυξιακών νόμων για αγορά ξενοδοχείων, ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη. Είναι ο ίδιος επιχειρηματικός όμιλος που η κυβέρνηση της ΝΔ το 2006 του χάρισε 1.000.000 Ευρώ οφειλές στο ΝΑΤ. Ο ίδιος όμιλος, απευθυνόμενος στους πολιτικούς του υπηρέτες  απαίτησε να του χαριστούν τα χρέη που έχει προς το ΝΑΤ (15.000.000Ε) διαφορετικά θα εφαρμόσει το “καμποτάζ” και θα απολύσει τους Έλληνες ναυτεργάτες.

 Στο νησί μας διαθέτει 2 ξενοδοχεία (Ζάντε Μπίτς, Πλάγος) στα οποία εφαρμόζεται η μαθητεία με μετανάστες μαθητές αμειβόμενους από 250 έως 350Ε. Οι καμαριέρες φτάνουν σε σημείο να καθαρίζουν 40  δωμάτια ενώ η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς οργιάζει με τους εργαζόμενους να λένε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ «φοβόμαστε να σας μιλήσουμε όταν ερχόσαστε».

Σοβαρές είναι οι επιπτώσεις στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους ΕΒΕ που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επισιτισμού- τουρισμού. Με το σύστημα

 “ALL INCLUSIVE” που πρώτη η εταιρία “Λούης” εφάρμοσε στο νησί μας,  οι πελάτες είναι όλη μέρα μέσα στο ξενοδοχείο με τα «βραχιολάκια» στο χέρι και δεν αγοράζουν σχεδόν τίποτα από την τοπική αγορά, αφού μέσα στα ξενοδοχεία τους παρέχονται τα πάντα. Αλήθεια, τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που υποστήριζαν ότι η έλευση των πολυεθνικών θα φέρει ανάπτυξη στην τοπική κοινωνία και νέες θέσεις εργασίας;; Και όταν λέμε αυτοί εννοούμε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, μαζί με τα άλλα κόμματα του Ευρωμονόδρομου και τα τοπικά τους στελέχη.    Πολλά μικρομάγαζα, εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια έχουν κλείσει, αυτά που έχουν μείνει δυσκολεύονται σοβαρά να τα βγάλουν πέρα, καταχρεωμένα στις τράπεζες. Η τουριστική περίοδος για τους μικρομεσαίους έχει μειωθεί κατά πολύ γιατί αυτοί που κάνουν  κουμάντο είναι οι tour operators.

 Καθημερινά η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα γίνεται ολοένα και πιο άγρια προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών. Σε αυτή την άγρια επίθεση εντάσσεται και η προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο νησί μας  διώκονται πάνω από 20 συνδικαλιστικά στελέχη, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η μεγαλοεργοδοσία δείχνει ποιους πραγματικά υπολογίζει και θέλει να εμποδίσει με κάθε τρόπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την οργάνωση και δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, την δημιουργία επιτροπών αγώνα, που όπου έχουν δημιουργηθεί έχουν πετύχει σημαντικές κατακτήσεις για τους εργαζόμενους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους ΕΒΕ του νησιού να καταδικάσουν την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που επιχειρεί και με αυτό τον τρόπο η πολυεθνική «Λούης», να βγάλουν συμπεράσματα και να ενισχύσουν αποφασιστικά με τη ενεργή τους συμμετοχή το δικό μας μέτωπο πάλης, τη λαϊκή συμμαχία μέσα από τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, τον αγωνιστικό πόλο στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, την ΠΑΣΕΒΕ.

Να πληρώσουν τα μονοπώλια τα βάρη της κρίσης, όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντα τους. Ενιαίο μέτωπο πάλης υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών, νεολαίας, για τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς ζωής για τις οικογένειες μας και ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας, προοπτική και μέλλον που συνδέεται με τον ασυμβίβαστο αγώνα απαλλαγής από το ζυγό των μονοπωλίων, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που η παραγωγή του πλούτου θα σχεδιάζεται με βάση της σύγχρονες και διευρυνόμενες ανάγκες μας και όχι τα κέρδη τον μονοπωλιακών ομίλων.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η εκμετάλλευση και η τρομοκρατία σε βάρος εργαζόμενων και οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών από την πολυεθνική «Λούης».

Όχι στο χτύπημα και τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών από τις πολυεθνικές.  

Όλοι την Παρασκευή 19 Απρίλη   9:00΄πμ στα  δικαστήρια