ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Ο Δήμος Ζακύνθου στα πλαίσια ανάδειξης των ιστορικών μνημείων και της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς εξέδωσε βιβλίο για το Αγγλικό Νεκροταφείο Ζακύνθου, το οποίο συνέγραψε ο Ζακυνθινός ποιητής και λαογράφος, κ. Ζαχαρίας Στουφής.

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και περιλαμβάνει την ιστορία του Νεκροταφείου, χάρτες, φωτογραφίες των μνημείων και το σύνολο των επιταφίων επιγραμμάτων του Νεκροταφείου, όσων δεν έχουν καταστραφεί από τη φθορά του χρόνου.

Το βιβλίο αποτελεί πηγή της τοπικής ιστορίας και μπορεί να αποτελέσει πηγή έρευνας γενεαλογικών στοιχείων Άγγλων πολιτών, που πολύ συχνά αναζητούν τις ρίζες τους και στοιχεία της οικογενειακής τους ιστορίας στους τόπους που έζησαν οι προπάτορές τους.

Το βιβλίο θα αποσταλεί στην Αγγλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης (στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το Νεκροταφείο), στο Υποπροξενείο της Ζακύνθου και στο αρμόδιο Υπουργείο της Αγγλίας, διεκδικώντας τη συνεργασία για να γίνουν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης που θα καταστήσουν, το χώρο του Νεκροταφείου επισκέψιμο σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες του νησιού μας.

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από το Δήμο Ζακύνθου σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και θα αποτελεί ένα ενδιαφέρον δώρο για τους επίσημους επισκέπτες του Δήμου. Άμεσα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση του βιβλίου, στα πλαίσια της οποίας θα οργανωθεί και έκθεση φωτογραφίας των μνημείων του Αγγλικού Νεκροταφείου.