ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Καλλιτέχνες από την Ρωσία, Ολλανδία, Ισπανία, Κίνα καθώς και δημοσιογράφοι θα βρεθούν στην Ζάκυνθο τον ερχόμενο μήνα προκειμένου για την Διεθνή Συνάντηση Τέχνης και Δημιουργίας που διοργανώνει, για δεύτερη χρονιά, ο Δήμος Ζακύνθου.


- Η διοργάνωσή της θεωρήθηκε σκόπιμη μετά την απόλυτη επιτυχία που γνώρισε η περσινή. Στόχος του Δήμου είναι η καθιέρωση σε ετήσια βάση των διεθνών συναντήσεων τέχνης, αφού μέσω αυτών το νησί προβάλλεται σε όλη την Ευρώπη και δίδεται μία άλλη οπτική στα πολιτιστικά δρώμενα της Ζακύνθου συμβάλλοντας στην ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, σημειώνεται από το Δήμο.

- Επιπλέον, μέσω των καλλιτεχνικών αποτυπώσεων των φυσικών ομορφιών και ιστορικών μνημείων του νησιού σε συνδυασμό με την χρήση των νέων μέσων τεχνολογίας προσφέρεται η δυνατότητα προβολής της Ζακύνθου σε όλο τον κόσμο. Απώτεροι στόχοι είναι η σύσφιξη των σχέσεων και η επέκταση των πολιτισμικών δραστηριοτήτων μεταξύ των χωρών και η σταδιακή δημιουργία ενός πολιτισμικού πολυχώρου στη Ζάκυνθο, όπου θα φιλοξενεί τα έργα που θα δημιουργούνται από τις ετήσιες συναντήσεις.


Οι δράσεις για την φετινή διοργάνωση θα ξεκινήσουν την Τρίτη 7 Μαΐου με την έκθεση ζωγραφικής με τα περσινά έργα. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας.


Στην δεύτερη Συνάντηση Τέχνης και Δημιουργίας θα λάβουν μέρος Ρώσοι, Ολλανδοί, Ισπανοί, Κινέζοι και Έλληνες καλλιτέχνες, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι θα βρίσκονται στη Ζάκυνθο από τις 20 Μαΐου. Επίσης, στο νησί θα παρευρεθεί και ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Giacomo de Pass, ο οποίος έχει οριστεί από τον Δήμο ως τιμώμενος επισκέπτης.


Κατά την παραμονή τους, αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις – δράσεις (πχ προχωρημένα μαθήματα ζωγραφικής, ζωγραφική στην ύπαιθρο, συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι για θέματα σχετικά με την τέχνη, δημιουργία πίνακα ζωγραφικής από όλους τους συμμετέχοντες, βραδιά φιλίας, ξεναγήσεις κλπ) και θα κορυφωθούν με τα εγκαίνια της έκθεσης των νέων δημιουργιών των καλλιτεχνών στις 31 Μαΐου.

Τα έργα θα εκτεθούν στη Λέσχη «Ο Ζάκυνθος» και οι φωτογραφίες στον πολυχώρο του CASINO στην πλατεία Αγ. Μάρκου. Στην υλοποίηση των δράσεων θα συμβάλουν τοπικοί επιχειρηματίες και άλλοι φορείς αναλαμβάνοντας τη φιλοξενία, τη σίτιση και την ξενάγηση των καλλιτεχνών.