Τους ασκούς του Αιούλου άνοιξε η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου αναφορικά με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στο ζήτημα των κινητοποιήσεων του Νοσοκομείου και τις προσπάθειες, όπως τονιζόταν, να καρπωθούν οι δεύτεροι τις όποιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν...


Με τον χαρακτηριστικό τίτλο: Μια οφειλόμενη απάντηση στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου σημειώνει με έμφαση:

- Η δήλωση της Διοίκησης  του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ  και την στάση του στις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Ζακύνθου  κρούει ανοιχτές θύρες.

Είναι απολύτως αυτονόητη και πάγια αρχή μας η βαθιά πίστη στην αυτονομία των μαζικών κινημάτων και ιδιαίτερα του εργατικού κινήματος. Ποτέ δεν επιδιώκουμε ως ΣΥΡΙΖΑ να υποκαταστήσουμε ή να καπελώσουμε μια λαϊκή και εργατική κινητοποίηση και καμία σχέση δεν έχει με καπέλωμα η δήλωση του βουλευτή Ζακύνθου ότι η ενότητα της Αριστεράς μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην άνοδο των λαϊκών αγώνων, επισημαίνεται στην ανακοίνωση-απάντηση.

- Εμείς θέλουμε να μετέχουν στις κινητοποιήσεις  ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων. Δυστυχώς, άλλες δυνάμεις της Αριστεράς  πιστεύουν στην απομόνωση και την περιθωριοποίηση τόσο  του φορέα τους, συνολικά της Αριστεράς αλλά και των αγωνιστικών δυνάμεων μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 Επίσης, μας προξενεί εντύπωση η δήλωση του Εργατικού Κέντρου ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία κυβερνητική εναλλακτική κατά των μνημονίων και των πολιτικών της Ευρωζώνης και ότι όποια κυβέρνηση και να έλθει θα ακολουθήσει τον ίδιο μονόδρομο. Αν οι συναγωνιστές της Διοίκησης του Ε.Κ. Ζακύνθου πιστεύουν κάτι τέτοιο, δεν σπέρνουν μοιραία την απογοήτευση και την ηττοπάθεια στο μαζικό κίνημα ; Δεν παραπέμπουν την πολιτική λύση σε κάποιο ομιχλώδες μέλλον χωρίς να εξηγούν πώς θα μεταβούμε σε αυτό ; Ας  μας συγχωρήσουν που θέλουμε να αλλάξει αποτελεσματικά η ζωή των εργαζομένων στο σήμερα.

Είμαστε μαζί στον δρόμο αλλά δεν θα υποκλιθούμε στις  απόψεις τους.