Οργισμένα σχόλια από πλευράς του Δημάρχου Ζακύνθου Στέλιου Μποζίκη προκάλεσε η επαναλαμβανόμενη κάθε χρονιά συμπεριφορά μερίδας επαγγελματιών που κατά τις εργασίες ανακαίνισης των μαγαζιών τους, ρυπαίνουν ασύστολα τις τουριστικές περιοχές.

Σε ανάρτηση του στην προσωπική του διαδικτυακή σελίδα, ο κ. Μποζίκης καταγγέλει την εν λόγω συμπεριφορά και δικαιολογεί τα, μάλλον, αργά ανακλαστικά αντίδρασης στο ζήτημα του Δήμου και του Συνδέσμου Καθαριότητας:

- Πρέπει να καταλάβουν οι επιχειρηματίες στις τουριστικές περιοχές, ότι αυτό που κάνουν ορισμένοι, να βγάζουν δηλαδή στο πεζοδρόμιο τα μπάζα από τις εργασίες που κάνουν, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!! Ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να τα μαζεύει! Παρόλα αυτά τα μαζεύουμε! Αλλά δεν τα προλαβαίνουμε όλα!

Σε ερωτήματα διαδικτυακών φίλων του για την Δημοτική Αστυνομία και την ανάγκη να επιβάλλει υψηλά πρόστιμα συμμόρφωσης σε όσους επιμένουν σε τέτοιες συμπεριφορές, ο κ. Μποζίκης σημειώνει:

- Η δημοτική ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ είναι φίλοι μου αρμόδια! Αυτήν την εποχή όμως οι τρεις στους 5 που έχουμε, έχουν πάρει τις άδειες και τα ρεπό τους από το καλοκαίρι που εργάζονταν 7 ημέρες την εβδομάδα! Σε μια βδομάδα ένα όψει Πάσχα θα εργάζονται όλοι! Έχουν βάλει κατά καιρούς πρόστιμα ΑΛΛΑ λίγα! Δεν είναι εύκολο να συλλάβουν κάποιον την ώρα που κάνει την παράβαση!