"Εάν ήθελαν να συνεργαστούν, εάν είχαν ως προτεραιότητα το κοινωνικό συμφέρον και όχι τα κομματικά...μαγαζάκια τους, πολλά θα είχαν αλλάξει!". Με αυτή τη φράση σχολίασε στην zantepress24, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Κορφιάτης τις συζητήσεις και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε  καυτά θέματα της Ζακύνθου που έθεσε η παράταξη του.

Με ερώτηση της η Λαική Συσπείρωση, στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΣ στη Ζάκυνθο, είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το τί θα γίνει με το ΓΝΖ, τον ΧΥΤΑ αλλά και το ζήτημα της πυροπροστασίας. Η εξέλιξη της συνεδρίασης δεν ικανοποίησε τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης και ειδικότερα, ο κ. Κορφιάτης σχολιάζοντας την σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου Ζακύνθου και Βουλευτή σημείωσε στην εφημερίδα μας:

- Ο καθένας έχει το δικό του...μαγαζάκι και το υπερασπίζεται προσβλέποντας στις επόμενες εκλογές! Αν δεν είχαν αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού τους, θα υπήρχε συνεργασία. Αντικειμενικά, και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν οι πολίτες, η διαμάχη τους είναι εις βάρος της κοινωνίας που έχει πολλές ανάγκες ....

Σχετικά με το θέμα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, όπου αποφασίστηκε να ζητηθούν κονδύλια για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του ιδρύματος, ενώ δεν ψηφίστηκε πρόταση για κοινή "κάθοδο" φορέων στο υπουργείο, ο κ. Κορφιάτης έκανε λόγο για εμπαιγμό από πλευράς της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας γραφειοκρατικές σκοπιμότητες όταν, "το νοσοκομείο μας κοντεύει να μην έχει πια ούτε γάζες!".

- Από την μία έχουμε την κυβέρνηση με ένα σωρό γραφειοκρατικές δικαιολογίες, και από την άλλη οι τοπικοί παράγοντες κρίνουν πάνω σε αυτες και δεν αντιλαμβάνονται τις ανάγκες του ιδρύματος ή του κόσμου. Τί να σχολιάσω δε για την απίστευτη πρόταση του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουμε φάρμακα από άλλα νοσοκομεία;! Είναι αυτή λύση; Δυστυχώς, το μόνο που κάνουν είναι να αθωώνουν την κύρια αιτία όλων αυτών των προβλημάτων: να γίνει εμπορεύμα η Υγεία!

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης αναφέρθηκε στο ότι ήδη, ιδιώτες έχουν εισχωρήσει σε τομείς του Νοσοκομείου, όπως η καθαριότητα και όχι μόνο, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά:

- Θέλουν τουρισμό, μιλάνε για μεγάλους αριθμούς επισκεπτών φέτος και αναρωτιόμαστε όλοι: με τί υποδομές θα τους υποδεχτούμε;

Τί θα γίνει όταν φτάσουν στο νησί 200.000 άνθρωποι περίπου, και χρειαστουν ιατρική περίθαλψη; Θα σας πω. Θα το ανακαλύψουν οι έμποροι της Υγείας και του χρόνου θα γεμίσουμε με ιδιωτικά κέντρα υγείας και ιδιωτικές κλινικές. Κοροιδεύουν την εργατική τάξη που έχει ανάγκη την δημόσια υγεία, κατέληξε ο κ. Κορφιάτης.


"ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ή ... ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ;"

Λάβρος και για το ζήτημα της πυροπροστασίας ήταν στις δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Κορφιάτης εκτιμώντας πως, αν και υπάρχουν και μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, στόχος είναι "η απογύμνωση των βουνών προκειμένου να τοποθετηθούν φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες χωρίς ουδείς να ενδιαφέρεται για την οικολογική καταστροφή που θα ακολουθήσει".

- Μεγάλες εκτάσεις του νησιού μας κάηκαν και πρόπερσι και πέρισι, και ακόμη δεν έχει υπάρξει ούτε ένας δασικός νόμος, ούτε στοιχειώδης ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόνισε.

- Είδα με τα μάτια μου πέρισι, στιε φωτιές, επικίνδυνα εξαντλημένους πυροσβέστες να παλεύουν με τις φλόγες ολόκληρα 24ωρα. Επισκέφθηκα και την Υπηρεσία και με ενημέρωσαν ότι δεν έχουν ούτε λάστιχα....τί έχει γίνει για αυτούς τους ανθρώπους;

- Μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη ή, πράσινα άλογα;, σχολίασε χαρακτηριστικά.

- Οφείλουμε να δώσουμε βάρος στην πρόληψη και δεν έχει γίνει τίποτα. Τόσοι άνεργοι δεν μπορούν να απασχοληθούν για να γίνουν σχετικά έργα;

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως και μέσα υπάρχουν και άνθρωποι, αλλά δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Στόχος είναι μόνο το ...άνοιγμα χώρου για φωτοβολταικά και ανεμογγενήτριες και ήδη ξέρουμε ότι, εκπρόσωποι μίας τέτοιας εταιρείας ήρθαν στο νησί και πήγαν από τις Βολίμες έως το Κερί για να επιλέξουν τοποθεσίες.

Τέλος, ο κ. Κορφιάτης δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου στο θέμα της αξιοποίησης των κονδυλίων που έχουν εγκριθεί για το θέμα.


"ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ:ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ...ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ!"

Οργανωμένο και σύγχρονο σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, με αυστηρούς περιβαλλοντικούς νόμους και αποκλειστικής κρατικής και όχι ιδιωτικής ευθύνης, ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαική Συσπείρωση.

Ο κ. Κορφιάτης τόνισε πως όποια λύση επιλεγεί θα πρέπει να σέβεται απόλυτα το περιβάλλον αλλά και τον λαό και πως, "η ίδια η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει με το επιστημονικό της προσωπικό την χωροθέτηση, την κατασκευή και το κόστος του ΧΥΤΥ".

- Εάν αναλάβει ιδιώτης το έργο, θα κοιτάξει μόνο το κέρδος του. Το κράτος, με την προοπτική ότι θα αλλάξει επιτέλους, μπορεί να ελεγχθεί. Στο τέλος, κατέληξε, αυτή είναι η βασική μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει καλύτερους ... καπιταλιστές!