Διαδικτυακή ήταν η, εν μέρει, απάντηση-σχόλιο της Ομάδας Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης Ζακύνθου στους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη περί άχρηστου εξοπλισμού της.


Στην τελευταία ραδιοφωνική εκπομπή του, ο κ. Μποζίκης είχε χαρακτηρίσει ως "μποέμια" τον εξοπλισμό της Ομάδας και είχε τονίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει να στεγάζεται στο πρώην κοινοτικό γραφείο Αμπελοκήπων.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Δημάρχου, ο γραμματέας της Ο.Ε.Ε.Α.Ζ. Ανέστης Κοκκάκης σχολίασε στο διαδίκτυο πάνω από το σχετικό άρθρο της zantepress24:

- Ευχαρίστως να συγκρίνουμε τον εξοπλισμό της ομάδας εθελοντών για διάσωση σε περίπτωση σεισμού κε Δήμαρχε, με αυτόν που έχει η Δημαρχία... Ωστόσο έχετε δίκιο... μετά την απόφαση έξωσης και τη διακοπή ηλεκτροδότησης της κτιρίου, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ο συναγερμός, η ομάδα εθελοντών πήρε τον εξοπλισμό της, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, και τον πήγε σε ιδιωτικές αποθήκες, μειώνοντας έτσι την επιχειρησιακή της ετοιμότητα...

- Έτσι αυτοί που έκαναν τις δύο διαρρήξεις στο κτίριο, δεν βρήκαν τίποτε, παρά μόνο "μποέμια", όπως τα χαρακτηρίσατε...


- Τις επόμενες ημέρες, ίσως υπάρξει ανακοίνωση από το ΔΣ της ομάδας εθελοντών, αν κι εγώ προσωπικά δεν την θεωρώ απαραίτητη.... Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ, να γίνουμε απαραίτητοι σε αυτό το νησί...