Με την παραπάνω χαρακτηριστική ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ζακύνθου Στέλιο Μποζίκη, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ζακύνθου του ασκεί δριμεία κριτική με αφορμή σχόλιο που φέρεται να έκανε σχετικά με τους Βούλγαρους υπηκόους (....)- Το ακούσαμε και αυτό.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου σε εκπομπή που διατηρεί σε τοπικό ραδιφωνικό  σταθμό, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι οι Βούλγαροι δεν είναι «ευγενείς» και τους διέπει «μία αγένεια», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην σχετική ανακοίνωση του.

- Αναρωτιόμαστε κ. Δήμαρχε αν αυτοί οι «αγενείς» Βούλγαροι, σας καλέσουν σε μια τοπική τους συνεστίαση στη Ζάκυνθο, θα  αρνηθείτε ευγενώς να πάτε;

Επισημαίνουμε ότι, πριν από ένα μήνα σπεύσατε-και καλώς-να πάτε σε ανάλογη συνεστίαση Αλβανών συμπολιτών μας ,που είσαστε προσκεκλημένος.

- Τον καιρό που στην Ελλάδα ξεφυτρώνουν «Μανωλάδες» και «Βαγγελάτοι», αναρωτιόμαστε κ . Δήμαρχε, τι εξυπηρετούν οι ερτζιανές θέσεις σας περί «αγενών» Βουλγάρων…, υπογραμμίζεται με έμφαση και η ανακοίνωση καταλήγει:

- Αν αντιλαμβάνεστε τη βαρύτητα  του χαρακτηρισμού, όταν μάλιστα εκφέρεται  από έναν Δήμαρχο, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να επανορθώσετε, δείχνοντας τον αναγκαίο σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας από την Βουλγαρία, που έχουν την τύχη[?] να  διαμένουν μαζί μας στο νησί.