ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Ο κεντρικός δρόμος της περιοχής, το Πολυδύναμο Ιατρείο, οι γεωτρήσεις αλλά,φυσικά και τουριστικά θέματα απασχόλησαν τα μέλη του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού Ο ΣΚΟΠΟΣ στην συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου.


Ο νεός πρόεδρος του Συλλόγου (και πρώην αντιπρόεδρος) κ. Νίκος Βαρδακαστάνης ενημέρωσε το Δ.Σ. για την συμμετοχή στην Επιτροπή Τουρισμού, ενώ διεξοδικά συζητήθηκαν ζητήματα όπως, η κατασκευή πλατείας δίπλα στο σχολείο του Βασιλικού, το καυτο θέμα του κεντρικού δρόμου, οι γεωτρήσεις που χρειάζονται αλλά και η λειτουργία του Πολυδύναμου -που αναμένεται άμεσα.

Ειδικά για την υδροδότηση, οι επειχειρηματίες του Βασιλικού με έγγραφο τους προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτη Αβράμη σημείωναν ότι, "αν και η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου αγωγού βελτίωσε την κατάσταση, πάλι ο Βασιλικός κατά την θερινή περίοδο αντιμετώπισε πρόβλημα υδροδότησης γιατί ο όγκος του νερού δεν ήταν επαρκής.

"Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες αύξηση των κυβικών μέτρων νερού και ταυτόχρονα θα πρέπει να εξευρεθούν και νέες λύσεις (όπως γεωτρήσεις, δεξαμενή αποθήκευσης νερού)".

Πρέπει να σημειωθεί ότι, ο Σύλλογος για την πλειοψηφία των προαναφερομένων θεμάτων έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τους αρμόδιους φορείς προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν, ή πρέπει, να ληφθύν ως λύσεις.

Φυσικά, στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονταν το ζήτημα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ και οι προτάσεις των επιχειρηματιών για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου , ενώ ο Σύλλογος κατόπιν σχετικής πρότασης του προέδρου κ. Βαρδακαστάνη συζήτησε για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του και τον εμπλουτισμό της με ενημερώσεις στα ρώσικα και τα γερμανικά.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στα προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή ελαιοτριβείο που φέρεται να ρυπαίνει. Όπως τονίστηκε από τους συμμετέχοντες, "ο ένας επαγγελματικός κλάδος δεν θα πρέπει να λειτουργεί εις βάρος των άλλων ή, εις βάρος της περιοχής".