ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Φιλοξενούμενος στον Ionian Radio gr. , στην εκπομπή «Καλημέρα Ιόνιο», ήταν ο Διευθυντής των ΙΕΚ και ΣΕΚ Ζακύνθου, κ.Κώστας Καποδίστριας.

Για ανύπαρκτο ενδιαφέρον από την εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να μεταταγεί κάποιος και να εργαστεί στο ΙΕΚ Ζακύνθου σε μόνιμη οργανική θέση, μίλησε ο κ.Καποδίστριας ενώ παράλληλα τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στο ΙΕΚ  , οι θέσεις διευθυντή, υπάλληλου , γραμματέα, τηλεφωνητή και παιδιού για εξωτερικές δουλειές  συγκεντρώνονται στο πρόσωπο ενός  και μοναδικού  άτομου.

«Ο Νόμος πλαίσιο, στα χαρτιά τουλάχιστον, μας αναβαθμίζει. Προβλέπεται Διεύθυνση δια βίου μάθησης στην Ζάκυνθο, κάτω από την οποία θα υπάρχει το ΙΕΚ, οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης, σχολές δεύτερης ευκαιρίας και σχολές κατάρτισης Δήμου και Περιφέρειας», δήλωσε  χαρακτηριστικά ο κ.Καποδίστριας, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η στελέχωση αυτής της διεύθυνσης θα δώσει και στελέχωση εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΙΕΚ προκειμένου να λειτουργήσει.

Οι αιτήσεις για τις σχολές που ενέκρινε το Υπουργείο να λειτουργήσουν στην Ζάκυνθο, ξεκίνησαν χθες 9/10/2013, γίνονται ηλεκτρονικά και λήγουν την Δευτέρα 14/10/2013. Πρόκειται για τις σχολές Βοηθός Νοσηλείας και Τραυματολογίας, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών , Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας σε 3 τομείς Ναυτιλία, Πολιτισμό, Τουρισμό.

Τέλος ο κ.Καποδίστριας επεσήμανε ότι η κατάρτιση είναι δωρεάν ενώ όπως φαίνεται θα υπάρχει ανταπόκριση και από μαθητές και από καταρτιζόμενα στελέχη που θα μπορέσουν να προσφέρουν σωστή παροχή υπηρεσιών.


Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (10.10.2013)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO