Συνέντευξη παραχώρησε στον ΙonianRadio.gr και στην εκπομπή «Καλημέρα Ιόνιο» το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ΔΗΜΑΡ κ. Θ.Μαργαρίτης στην διάρκεια επίσκεψης του στην Ζάκυνθο προκειμένου να παρευρεθεί στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η  Πολιτική Κίνηση Ζακύνθου της ΔΗΜΑΡ, στα πλαίσια της προσυνεδριακής πορείας κι ενόψει του 2ου Συνεδρίου τον ερχόμενο μήνα.

Ο κ.Μαργαρίτης αναφορά έκανε στην δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα μας με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου μνημονιακών  δεσμεύσεων και τόνισε ότι σύντομα θα βρεθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο να ξαναβγούμε στις αγορές με υψηλά επιτόκια ή να μείνουμε σε ένα νέο κύκλο μνημονιακών δεσμεύσεων.

Για την πρόταση δυσπιστίας στο πρόσωπο του κ.Σαμαρά που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, και την κίνηση της ΔΗΜΑΡ να δηλώσει ΠΑΡΩΝ, ο κ. Μαργαρίτης  τόνισε ότι  εκτός του ότι έγινε σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο παράλληλα ήταν κι «ένα μήνυμα απόρριψης της λογικής ότι πρέπει να συναρθρωθεί ένα κόμμα είτε πίσω από Σαμαρά είτε πίσω από Τσίπρα».

 «Θέλαμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι αρνούμαστε το νέο δικομματισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας  ότι  « σκοπός της ΔΗΜΑΡ είναι η οικοδόμηση ενός τρίτου πόλου απέναντι στο κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο κόμμα και στον αριστερό λαικισμό».

Στην συνέχεια και μετά από ερώτηση του δημοσιογράφου κ.ΔημήτρηΤετράδη, εάν υπάρχει πρόθεση συνεργασίας με άλλο κόμμα, ο κ. Μαργαρίτης τόνισε ότι « η παρουσία της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές θα είναι αυτόνομη», κάνοντας την επισήμανση ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας και αυτό είναι θέμα που θα κριθεί μετεκλογικά και σύμφωνα πάντα με το συμφέρον της Χώρας» αν και ο ίδιος μετεκλογικά έχει την άποψη ότι ίσως «θα έπρεπε να αναζητηθούν και λύσεις μια ευρείας εθνικής συμπαράταξης που να έχει ακόμα και οικουμενικά χαρακτηριστικά προκειμένου να μπουν πλάτες ώστε να υπάρξουν σοβαρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές».

Για την Ζάκυνθο ο κ.Μαργαρίτης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ευχαριστημένη από τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής και όσο αφορά  τα ζητήματα για την Αυτοδιοίκηση θα αποφασιστούν από την τοπική κομματική οργάνωση με κριτήρια τα τοπικά προβλήματα και τις τοπικές συμμαχίες.

Την συνέντευξη του έκλεισε με το μήνυμα της ΔΗΜΑΡ «να αλλάξουν οι πολιτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά να διατηρηθεί η παρουσία της Χώρας μας  στην Ευρωζώνη. Θα πρέπει να αγωνιστούμε να παραμείνουμε στην Ευρώπη , να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και  οι αντιστάσεις μας να περιέχουν το στοιχείο των εναλλακτικών λύσεων και όχι μόνο της διαμαρτυρίας».


Ολόκληρη την συνέντευξη του κ.Θ.Μαργαρίτη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (21.11.2013)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO