Ολοκληρώθηκαν χθες 24/11/2013, οι εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης των 10 θεματικών εκπροσώπων που θα ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου της  ΝΟΔΕ Ζακύνθου.

Ψήφισαν 138 άτομα και εκλέγονται:

Αγροτικό – Βερτζάγιας Δ. – ψήφοι  6

Δικαιοσύνης – Σπίνος Γ.- ψήφοι 5

Εμπορίου και Βιοτεχνών – Στασινόπουλος Γ- ψήφοι 28, (1 άκυρο)

Κοινωνικής Πολιτικής – Γούλιαρη Γ.- ψήφοι 8

Μισθωτών –Κόκλας Π. – ψήφοι 40, (1 άκυρο)

Οικονομίας – Αυγουστίνος Δ.- ψήψοι 10

Παδείας – Λούντζη Χ.- ψήφοι 20,  (3 άκυρα)

Πολιτισμού- Κάνδηλας Δ.  – ψήφοι 10, Τετράδης Άγγελος 2

Υγείας – Κάβουρας Β. – ψήφοι 6

Υποδομών & Δικτύων – Γκούσκος Γ. – ψήφοι 3

Την ερχόμενη Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. ολοκληρώνονται  με την ανάδειξη Προέδρων ΝΟΔΕ και μέχρι την Τετάρτη 27/12/2013 συνεχίζεται η κατάθεση υποψηφιοτήτων  από τους ενδιαφερόμενους..

Μέχρι στιγμής υποψηφιότητες έχουν καταθέσει οι κ.κ.Ακης Κομιώτης και Φίλιππος Βαρδακαστάνης ενώ ο κ.Ιωάννης Γιαννούλης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη την θέση του αν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της ΝΟΔΕ Ζακύνθου σύμφωνα  με δηλώσεις του στην ZantePress 24 και στον IonianRadio gr.

Στο μεταξύ, η δεύτερη φάση των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. στιγματίστηκε από έντονες αντιπαραθέσεις  μελών της Ν.Δ, με σημαντικότερη αυτή του πρώην Νομάρχη κ.Δ.Γάσπαρου και του Πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ κ.Σ.Γούλιαρη.

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αφορμή για την αντιπαράθεση, υπήρξε η κριτική του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ στον πρώην Νομάρχη αλλά και η προσπάθεια των νέων μελών του κόμματος να ακολουθήσουν μέσω μιας άλλης θεώρησης πραγμάτων την δική τους πολιτική γραμμή με στόχο την ανασυγκρότηση της Ν.Δ., χωρίς  βάρη του παρελθόντος.

Τα γεγονότα και τις εξελίξεις στο χώρο της Ν.Δ Ζακύνθου σχολίασε ο κ. Άκης Κομιώτης και ο κ.Νίκος Τσίπηρας στον ΙοnianRadio.gr...