ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η ένταξη για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνια Νησιά», του έργου Βιοκλιματικής αναβάθμισης Πλατείας Σολωμού κι ευρύτερης περιοχής, προυπολογισμού  2,9 εκ.Ευρώ,  εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Ζακύνθου επισημαίνει ότι στόχος του είναι μέσα από την υλοποίηση του έργου αυτού να βελτιωθεί αισθητικά η Πόλη, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αναπτυχθεί οικονομικά το νησί.

Αναφορικά με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν  πρόκειται για «μια παρέμβαση ευρείας κλίμακας που εκτός από την  πλατεία Σολωμού, συμπεριλαμβάνεται και η διαμόρφωση και ανάπλαση των οδών που περιβάλλουν την πλατεία, δηλαδή: η παραλιακή οδός μπροστά από την πλατεία, η οδός Δ. Ρώμα, Αγίων Πάντων, Εθνικής Αντιστάσεως, Λ. Ζήβα, Μαντζάρου, Λ. Ζώη, Ριζοσπαστών, Καρβέλα και Δεσύλλα.

Όσον αφορά την πλατεία, προβλέπεται: νέα δαπεδόστρωση με μαρμάρινες πλάκες και ψυχρούς κυβόλιθους, πέργκολες σκιασμού και ξύλινα decks για την καλύτερη χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων που αναπτύσσουν τα καταστήματα, νέα παρτέρια υψηλής και χαμηλής φύτευσης, υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτισμός του χώρου καθώς και αρχιτεκτονικός φωτισμός όλων των δημοσίων κτιρίων που περιβάλλουν περιμετρικά την πλατεία και βιοκλιματικά κανάλια αερισμού.

Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας προβλέπεται: τοποθέτηση βιοκλιματικού καναλιού αερισμού, περισσότερο πράσινο, νέες πέργκολες σκιασμού, ξύλινα decks, ενώ στις περιφερειακές οδούς που αναφέρονται παραπάνω προβλέπεται: η βελτίωση του οδοστρώματος με αντικατάσταση της υπάρχουσας ασφάλτου με ψυχρή, η εφαρμογή της εγκεκριμένης  κυκλοφοριακής μελέτης με περιορισμό της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζοδρομήσεις, διαπλάτυνση πεζοδρομίων, επίστρωση του οδοστρώματος με ψυχρούς κυβόλιθους περισσότερα δέντρα και χαμηλή φύτευση καθώς και υψηλής ποιότητας και αισθητικής φωτισμός του χώρου».