Με αφορμή τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, ο Δήμαρχος κ.Σ.Μποζίκης, άδραξε την ευκαιρία, γι άλλη μια φορά, να δημοσιοποιήσει

την θέση και την πολιτική γραμμή της Δημοτικής Αρχής, δηλώνοντας στην ZantePress24, ότι στόχος του παραμένει η εξυπηρέτηση των πολιτών της Ζακύνθου, με παρεμβάσεις κι έργα που…  «παρά την οικονομική συγκυρία ξεπερνούν  και υλοποιούν», όπως,  αντιπλημμυρικά έργα, επιδιορθώσεις  αγροτικών δρόμων, εξωραϊσμό κοινόχρηστων χώρων.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η οικονομική κρίση έχει φρενάρει την κατασκευή μεγάλων έργων αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει περιορίσει την δημιουργία συνθηκών και προϋποθέσεων, ενεργειών και δράσεων, υποστηρικτικών προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της   Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε η ασφαλτόστρωση  χωμάτινης οδού στην θέση Γονέικα-Μαργαρέικα Καλαμακίου, μήκους 100 περίπου μέτρων και την κατασκευή πέτρινου τοιχίου μήκους 20 περίπου μέτρων στο Αργάσι  που θα διασφαλίζει τους οδηγούς ενώ παράλληλα θα αποτελεί και αντιστήριξη του δρόμου.

Παράλληλα με τα παραπάνω έργα αποφασίστηκε και η αποκατάσταση ζημιών σε πόρτες που έχουν παραβιαστεί  καθώς και διαμόρφωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων , στο Μουσικό Γυμνάσιο .

Στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίστηκε επικύρωση του πρακτικού μειοδοτικού διαγωνισμού προϋπολογισμού 245.000 ευρώ, που αφορά ανάγκες σιτισμού 135 μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου, 60 ατόμων του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» καθώς και προμήθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τέλος εγκρίθηκε και το πρακτικό ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου και των νομικών προσώπων του το 2014, προϋπολογισμού ύψους 980.000 €.