ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει στα δημοτικά τέλη για το 2014 μετά από απόφαση που πάρθηκε στην  πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ζακύνθου.

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου  του Δήμου ανακοινώνει ότι  «. Η Δημοτική Αρχή προσπάθησε και κατάφερε, αφενός να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη προσφέροντας τα ανταποδοτικά οφέλη και αφετέρου να αποδοθεί κοινωνική δικαιοσύνη με το να πληρώνουν όλοι οι πολίτες αυτό που τους αναλογεί. Πλέον, οι κάτοικοι της Ζακύνθου πληρώνουν από τα χαμηλότερα τέλη στην Ελλάδα. 

Η Δημοτική Αρχή μετά την μείωση των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ που έφθασε σχεδόν στο 60%, κατάφερε να διατηρήσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες σε ικανοποιητικό επίπεδο - καθαριότητα, αντιπλημμυρικά, συντήρηση σχολικών κτηρίων και άλλες μικρές, αλλά σημαντικές παρεμβάσεις. Ένα μήνυμα που απέστειλε στο σώμα και στους πολίτες, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμένης, κατά την χθεσινή (27-11-2013) συνεδρίαση ήταν πως δεν θα πρέπει να ξεχνάνε τα προβλήματα που υπήρχαν πριν την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής Δημοτικής Αρχής με την καθαριότητα, την ύδρευση και τους απλήρωτους δημοτικούς υπαλλήλους.

Η υποχρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης προκάλεσε κωλύματα στην αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου, όμως ο στόχος που έχει τεθεί είναι μέσα από τα προσδοκώμενα έσοδα από τα τέλη και την σύνταξη του προϋπολογισμού, με ορθή οικονομική διαχείριση, το επόμενο έτος να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό οι προσφερόμενες υπηρεσίες στον πολίτη.