ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μάρτυρες ενός περίεργου φαινομένου έγιναν το βράδυ της Τετάρτης κάτοικοι της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Πάτρας και των Ιωαννίνων, οι οποίοι είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο να πέφτει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο νησιών.

Το φαινόμενο, από το οποίο δεν προκλήθηκαν ζημιές, έγινε ορατό περίπου στις 9:30 το βράδυ.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο καθηγητής Αστρονομίας Νικόλαος Ματσόπουλος ανέφερε ότι επρόκειτο για βολίδα μετεωρίτη, δηλαδή «απομεινάρια κάποιου μετεωρίτη που πέρασε πολύ κοντά από τη Γη και η τροχιά τους διασταυρώθηκε με αυτήν του πλανήτη μας με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα».

Όσο αφορά το μέγεθος του αντικειμένου, ο κ. Ματσόπουλος πρόσθεσε: «Δεν είναι μεγάλος, μπορεί να είναι μόνο μερικά εκατοστά του μέτρου και όλη αυτή η λάμψη και ο θόρυβος που βγάζει οφείλεται στην τριβή του με την ατμόσφαιρα. Ποτέ παγκοσμίως δεν έχει αναφερθεί θάνατος ή τραυματισμός από μετεωρίτη, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σπίτια».

Τέλος, επισήμανε ότι είναι πολύ συχνό φαινόμενο ανά τον κόσμο, λόγω των 320 μετεωρικών σμηνών που υπάρχουν. «Ο χθεσινός μετεωρίτης, ανήκει στο μετεωρικό σμήνος των Λεοντιδών, επειδή προέρχονται από τον αστερισμό του Λέοντος» υποστήριξε.

Δείτε βίντεο από την Πάτρα στο οποίο καταγράφεται η πορεία του μετεωρίτη: