"Όποιος έχει καλύτερες ιδέες για να αναβαθμιστεί αυτό το ... γυφταριό, μπορεί να τις πει", δήλωσε χαρακτηριστικά στην zantepress24 ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Παναγιώτης Κολύρης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που ακολούθησαν την απόφαση δήμου και επιτροπής να ενοικιάσει χώρο 20-40 στρεμμάτων στην περιοχή του Ναυαγίου.

Η απόφαση για την ενοικίαση του χώρου ελήφθη αρχικά από το Δημοτικό Συμβούλιο "ομόφωνα", όπως σημείωσε ο κ. Κολύρης και ήταν αναγκαία καθώς, "πρόκειται για το πλέον όμορφο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο τουριστικό μέρος και η κατάσταση που επικρατεί εκεί ακόμη και σήμερα είναι άθλια, με μικροπωλητές, βρωμιές, χωρίς τουαλέτες, ένα πραγματικό γυφταριό!

"Θεωρούμε ότι με την ενοικίαση θα ευπρεπιστεί η περιοχή, θα γίνουν επενδύσεις και ο χώρος θα ομορφύνει και θα γίνει πολιτισμένος και όχι ντροπή για το νησί" τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κολύρη, ο διαγωνισμός θα γίνει άμεσα και θα αφορά 20 με 40 περίπου στρέμματα όπου οι πλειοδότες θα δημιουργήσουν, μεταξύ άλλων, βασικές υποδομές (πχ. τουαλέτες, καθίσματα κλπ), για τις οποίες οι επισκέπτες θα καταβάλουν ένα μικρό αντίτιμο.

"Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού με σκοπό να υπάρξει ανάπτυξη. Οι αντιδράσεις πάντα υπάρχουν όταν γίνονται σωστά πράγματα και υπάρχουν καλές ιδέες.Αν κάποιος έχει κάτι καλύτερο να προτείνει, τον ακούμε" σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Όσο για τον χρόνο ενοικίασης, που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, σύμφωνα με τον κ. Κολύρη θα πρέπει να ξεπερνά τα 10 χρόνια ώστε να είναι ουσιαστικά δημιουργικός.

Αναφορικά με τις διαμάχες που υφίστανται και με την Εκκλησία σχετικά με το ιδιοκτησιακό της περιοχής, ο Αντιδήμαρχος επισήμανε πως ο δήμος είναι διατεθειμένος να νοικιάσει και δικό της χώρο.