ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Παρουσία πλήθους κόσμου και σε ξεχωριστό κλίμα λόγω και των κοινωνικών και οικονομικών καταστάσεων, πραγματοποιήθηκε χθες ο εορτασμός του πολιούχου της Ζακύνθου Αγίου Διονυσίου.

Εξαιτίας της ρευστότητας των καιρικών φαινομένων (αρχικά υπήρχε έντονη ηλιοφάνεια, στη συνέχεια όμως σκοτείνιασε), δεν έγινε η λιτάνευση του σεπτού λειψάνου στην πόλη και η λειτουργία ολοκληρώθηκε στην είσοδο του Ναού και με το μήνυμα του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιου. Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στα σημεία των καιρών και κάλεσε όλους να πάρουν δύναμη και πίστη από τον Άγιο.

Κατά την έξοδο του σεπτού Λειψάνου, πυροτεχνήματα έδωσαν το δικό τους στίγμα στην ημέρα.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Διονύσιο τίμησαν με την παρουσία τους οι οι Μητροπολίτες Θηβαΐδος Πορφύριος, Μαραθώνος Μελίτων, Κερκύρας Νεκτάριος, Μοζαμβίκης Ιωάννης, Κορωνείας Παντελεήμων και Ωλένης Αθανάσιος -τους οποίους και ευχαρίστησε ξεχωριστά ο κ.Διονύσιος.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί αύριο  Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Στις 8.30 τό πρωί, θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία καί στή συνέχεια, ὥρα 11, περιφορά τοῦ Σεπτοῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Διονυσίου μέσα στόν Ἱερό Ναό καί ἐναπόθεσή Του στήν Ἱερά Λάρνακα.