Πρόταση για την δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ζακύνθου ο αντιπρόεδρος του σώματος κ. Θανάσης Παπαηλιού.

Σε δηλώσεις του για το θέμα στην zantepress24, ο κ. Παπαηλιού επισήμανε πως η πρόταση του βασίστηκε στην εμπειρία λειτουργίας αντίστοιχης δομής που έγινε στην Λαμία με πρωτοβουλία των Οικολόγων Πράσινων.

"Βάση της δουλειάς που έγινε εκεί, κατάρτισα και στο αντίστοιχο προσχέδιο της πρόταση για την Ζάκυνθο. Προκειμένου να λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο και στο νησί, σε πρώτη φάση πρέπει να γίνει μια οργανωτική επιτροπή (στην οποία θα συμμετέχουν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά και ο Δήμαρχος, αντιπρόσωποι των εκπαιδευτικών και δύο δημοτικοί σύμβουλοι), η οποία θα εξετάζει τους όρους λειτουργίας του Φροντιστηρίου, θα δέχεται τις αιτήσεις και θα ελέγχει τα κριτήρια για όσους θέλουν να συμμετάσχουν, ενώ θα είναι υπεύθυνη και για την επιλογή των εθελοντών εκπαιδευτικών" ανάφερε ο κ. Παπαηλιού.

"Επίσης, θα πρέπει να συγκροτηθεί και μία Επιτροπή από εκπαιδευτικούς που θα είναι υπεύθυνοι για την κατάρτιση του προγράμματος των μαθημάτων".

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Τ.Σ. Ζακυνθίων, αρχικά το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα αφορά τις τρείς τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

"Ευελπιστούμε ότι εάν λειτουργήσει, εν καιρό θα μπορεί να ενισχύει και μαθητές του Γυμνασίου, ενώ θα μπορεί ίσως να επεκταθεί και στις Βολίμες, το Μαχαιράδο, το Καταστάρι, ώστε να διευκολύνονται και οι μαθητές άλλων περιοχών.

Εμείς καταθέσαμε την πρόταση και φυσικά δεχόμαστε και κάθε άλλη προσθήκη που μπορεί να γίνει" σημείωσε.

Αξιζει να αναφερθεί πως, συμμετοχή δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος και εκπαιδευτικός κ. Άκης Λαδικός.

"Η πρόταση του κ. Παπαηλιού ήταν εμπεριστατωμένη και οι σημερινές συνθήκες την καθιστούν και αναγκαία" δήλωσε στην zantepress24 ο κ. Λαδικός.

"Στο ... κεντροεξεταστικό περιβάλλον που ζούμε, τα παιδιά χρειάζονται φροντιστηριακή ενίσχυση για να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους αλλά, η οικονομική συγκυρία το κάνει δύσκολο για πολλές οικογένειες. Φυσικά, το ίδιο το κράτος θα έπρεπε να είχε λύσει το πρόβλημα με φροντιστηριακά τμήματα το απόγευμα" τόνισε ο κ. Λαδικός.

"Η κοινωνική αλληλεγγύη ειναι το σύνθημα δράσης του Δήμου Ζακύνθου. Ελπίζω ότι η πρόταση του κ. Παπαηλιού θα γίνει αποδεκτή".