ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με επιτυχία και σημαντική προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο εκδηλώσεις του Δήμου Ζακύνθου που είχαν οργανωθεί και ενόψει του εορτασμού του πολιούχου μας αλλά και λόγω χριστουγέννων.


Το Σάββατο,ο Δήμος Ζακύνθου σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιονίων Νήσων και το βιβλιοπωλείο Κλαυδιανός διοργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου της Λενέτας Στράνη «Το ξενοπούλι και ο Συνορίτης ποταμός». Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων κ. Άκης Λαδικός και ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Δραγώνας.


Την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Μάρκου με θέμα: «Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη στη Ζάκυνθο». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικα θέματα σε εργαστήρια εικαστικών, παραμυθιού, θεάτρου, δημιουργικής γραφής και μουσικοκινητικής. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίων, η Ξενοπούλειος Παιδική Δημοτική Βιβλιοθήκη και εθελοντές εκπαιδευτικοί.


Τέλος, στο θέατρο του Σαρακινάδου πραγματοποιήθηκε συναυλία από την χορωδία της Ιεράς Μονής του Αγ. Δανιήλ της Μόσχας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο Άγιο Διονύσιο και είχε τίτλο: «Η μουσική της ρωσικής ψυχής». Στην εκδήλωση τραγούδησαν οι τενόροι Άγγελος Κολπονδίνος και Αλέξανδρος Αμανατίδης από το Ωδείο «Δ. Μητρόπουλος», ενώ στη συνέχεια το κοινό απόλαυσε ύμνους και τραγούδια από την 12μελή ρωσική χορωδία που διεύθυνε ο πολύ γνωστός μαέστρος Georgii Safonov.