ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

"Πριν στεγνώσει το μελάνι στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, και αφού είχαν διαβεβαιώσει ότι θα είναι και τα τελευταία, με το φορολογικό που έρχεται στη Βουλή ετοιμάζονται να ψηφίσουν νέα -άδικα- μέτρα!". Με την φράση αυτή και την διαπίστωση πως, "δεν πάει άλλο", ο Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής σχολίασε στην zantepress24 τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αν και η έγκριση της δόσης χαιρετίστηκε πανηγυρικά από την κυβέρνηση, ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για μνημονιακη και αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους της κυβέρνησης.

"Η κυβέρνηση Σαμαρά εμφανίζεται πανηγυρίζουσα ότι "σωθήκαμε".. τα ίδια είχαμε ακούσει και από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Γενικώς και ειδικώς, η χώρα "σώζεται" αλλά ο ελληνικός λαός βιώνει  καθημερινά την καταστροφή" σχολίασε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Ζακύνθου.

"Το Μνημόνιο ΙΙΙ όπως λέμε, που ψήφισε η Βουλή με ισχνή πλειοψηφία, είναι η ουσιαστικά η καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, των μικρομεσαίων, η κορύφωση της ανεργίας -που δίνει στην Ελλάδα πλέον μία ακόμη αρνητική πρωτιά.

Όσον αφορά  στη διάθεση των χρημάτων, το μεγαλύτερο μέρος της δανειακής δόσης -που θα δοθεί τμηματικά και με αυστηρό έλεγχο- πάει στην ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών με την ελπίδα (από πλευράς κυβέρνησης) οτι, η ανακεφαλοποίηση θα έχει άμεση συνάρτηση με την παραγωγική διαδικασία. Δηλαδή, οι τράπεζες θα δώσουν π.χ. δάνεια στις επιχειρήσεις... Αυτό πιστεύουμε ότι ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί!

Γιατί; Για δύο λόγους. Διευρύνεται η μαύρη τρύπα ανεκπλήρωτων δανειακών υποχρεώσεων εκ μέρους των δανειοληπτών που δεν μπορούν πια να πληρώσουν, ενώ συμμετέχοντας οι τράπεζες στην επαναγορά ελληνικών ομολόγων δημιουργήθηκε και εδώ μία μαύρη τρύπα. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι είναι ότι, τα χρήματα που θα πάρουν οι τράπεζες θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα ελλείματα!

Και για το θέμα της επαναγοράς ομολόγων, είχαμε επιφυλάξεις για τις οποίες δικαιωθήκαμε αφού και εκεί η κυβέρνηση ξέφυγε από τους υπολογισμούς της!

Οι δύο πυλώνες αυτού του προγράμματος οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο".

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε επίσης στο μέρος της δόσης που θα τεθεί για την αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου σε τρίτους επισημαίνοντας πως σαφώς και πρέπει να εξοφληθούν αλλά, θα πρέπει να ελεγχθούν με ακρίβεια και να μην πληρωθούν οφειλές που δεν έχει γίνει δικαστική εκκαθάριση. "Για παράδειγμα, υπάρχουν φαρμακοβιομηχανίες  που ζητούν χρήματα τα οποία τα δικαστήρια δεν έχουν εγκρινει".

Κάνοντας λόγο για "παιχνίδι κερδοσκόπων" και όχι δίκαιες αποπληρωμές, ο Βουλευτής Ζακύνθου επανέλαβε την άποψη του για ατελέσφορη διαδικασία που δεν βοηθά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ αναφέρθηκε στις σχετικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

"Εάν δε δοθεί λύση για γενναία διαγραφή του χρέους -και όχι μόνο όπως αναφέρουμε στις προτάσεις μας- , δεν υπάρχει προοπτική διεξόδου. Θα βυθιζόμαστε καθημερινά σε μια χαοτική κατάσταση".