ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σε αναζοπυρωση είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε ττο μεσημερι της 11/8 στο Καταστάρι και πολύ γρήγορα πήρε ανεξελεγκτες διαστάσεις.
Η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση με την αλλαγή του αέρα και κινήθηκε προς Γυρι, ενώ μετά από αρκετή ώρα γύρισε, (πάλι από τον αέρα)  προς Πηγαδακια.

Από τη πυρκαγιά καταστράφηκαν ολοσχερώς οι κεραίες στα Πηγαδακια ενώ έγινε σύγκληση του συντονιστικού οργάνου, όπου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λ. Νιοτοπουλος, ο Αστυνομικός.Δ/ντης Αλυκών κ.Θεοδοσιου, ο αντιδήμαρχος κ.Πετταςς Να. , και οι πρόεδρο των όμορων χωριών.
Τις πυροσβεστικές τοπικές δυνάμεις ενίσχυσαν δυνάμεις από τα Λεχαινά όπου το απόγευμα λίγο μετά τις 5 έφτασαν στο νησί μας 5 οχήματα με 20 άνδρες.  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με το τελευταίο πλοίο έφτασαν ακόμη 20 άτομα,πεζοπόρο τμήμα ,ενώ στο νησί βρίσκεται και ο κ.Ματθαιοπουλος.  Επίσης στο έργο κατάσβεσης συμμετείχαν 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.
Ταυτόχρονα σχεδόν μια δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε στη θεση Καπελέτο Βολίμων ,όπου όμως ευτυχώς υπήρχε υδροφόρα στη περιοχή που τροφοδότησε τα πυροσβεστικά οχήματα και γρήγορα έγινε η κατάσβεση της. Παρόλα αυτά για προληπτικούς λόγους παραμένουν στη περιοχή δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση της.

''Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη , κι ελπίζουμε να μην έχουμε ένταση των ανέμων '' στη Ζantepress24 η Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΟΕΖ κ. Μαρία Μουζάκη, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο η ίδια όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νιοτοπουλος
από τις πρώτες ώρες βρέθηκαν στο μετωπο της πυρκαγιάς
ΖΆΚΥΝΘΟΣ ΚΑΙΡΟΣ