ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ομόφωνα επισημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιώντας την Υπουργική Απόφαση Γαβρόγλου για τα ολιγομελή τμήματα, προχώρησε στην περικοπή τμημάτων κατεύθυνσης του ΕΠΑΛ Ζακύνθου (Ηλεκτρονικών και Υγείας) που είχαν δηλωθεί από 4 μαθητές στον καθένα. Στην ουσία το Υπουργείο απαγορεύει σε αυτούς τους 8 μαθητές να επιλέξουν την ειδικότητα που θέλουν, αφού για να συνεχίσουν τις σπουδές τους θα πρέπει να μετακομίσουν…στην Πελοπόννησο! Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι είναι κούφια τα λόγια και αυτής της κυβέρνησης για ενίσχυση της Τεχνικής Εκπαίδευσης και δημιουργία Πρότυπου ΕΠΑΛ σε κάθε νομό.

 

Ταυτόχρονα η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου κινούμενη στην ίδια γραμμή με άλλα ΠΥΣΔΕ στην υπόλοιπη Ελλάδα προχώρησε σε προληπτική περικοπή λειτουργικών κενών, αφού χαρακτήρισε «επίφοβο» να περικοπούν από το Υπουργείο τα τμήματα Ομάδων Προσανατολισμού Υγείας του Εσπερινού και Υγείας και Θετικής του Μουσικού Σχολείου. Για παράδειγμα, ενώ ο ίδιος ο Προϊστάμενος δήλωνε σε δημόσια τοποθέτησή του σε τοπική εφημερίδα ότι υπάρχουν 5 κενά Βιολόγων και 4 κενά Χημικών, στη σημερινή συνεδρίαση δηλώθηκαν 3 κενά Βιολόγων και 2 Χημικών! Δεν έχουν κανένα δικαίωμα τα 3 τακτικά μέλη του ΠΥΣΔΕ να απαγορεύουν σε μαθητές του Εσπερινού και του Μουσικού Σχολείου να δώσουν Πανελλαδικές στην Ομάδα Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει, αφού είναι πρακτικά αδύνατο για προφανείς λόγους να αλλάξουν σχολείο.

 

Τα συγκεκριμένα περιστατικά καταγγέλθηκαν στη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη τη Δευτέρα 02/9.

 

Απαιτούμε να μην περικοπεί κανένα ολιγομελές τμήμα, να εγκριθούν τώρα από το Υπουργείο τα τμήματα Ηλεκτρονικών και Υγείας του ΕΠΑΛ και να αλλάξει την απόφασή του το ΠΥΣΔΕ με ευθύνη του Προϊσταμένου και να δηλώσει τα πραγματικά κενά που και ο ίδιος δημόσια παραδέχθηκε.

 

Καλούμε τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη στις 12.30 στη ΔΔΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ για αυτά τα ζητήματα.

 

Το Δ.Σ.

 

Ζάκυνθος Καιρός