ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου: Κύκλος διαλέξεων λόγου και τέχνης

 Ομιλία Γεωργίας Κουρτέση – Φιλιππάκη με θέμα «Γνωριμία με το προϊστορικό παρελθόν της Ζακύνθου»- (2ο Μέρος)

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, στις επτά το βράδυ, στο Αναγνωστήριο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου, η ομ. Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωργία Κουρτέση - Φιλιππάκη, θα αναπτύξει το 2ο μέρος της διάλεξης της, με κεντρικό τίτλο: "Γνωριμία με το προϊστορικό παρελθόν της Ζακύνθου". 

Η δεύτερη διάλεξη έχει τίτλο "Το φαινόμενο της Νεολιθικοποίησης και οι πρώτες γεωργικές και κτηνοτροφικές κοινωνίες".

Η πρώτη διάλεξη με τίτλο: "Η εμφάνιση και εξέλιξη του Ανθρώπου και τα πρώτα επιτεύγματα" παρουσίασε το Ανθρώπινο γένος από εμφανίσεώς του (2,5 εκ. χρόνια) καθώς και τα βήματα της νοητικής του ανάπτυξης, όπως την επινόηση του εργαλείου και της τεχνολογίας του λαξευμένου λίθου, τη διαχείριση της φωτιάς, την εγκατάσταση της κατοικίας, την οργάνωση και λειτουργία της κοινωνίας, τις οικονομικές δραστηριότητες (κυνήγι, περισυλλογή, αλιεία) καθώς και τις μεταφυσικές και πνευματικές ανησυχίες του (ταφές, κόσμηση, τέχνη), υπογραμμίζοντας τις διαρκείς εναλλαγές θερμών και ψυχρών επεισοδίων που χαρακτήριζαν το περιβάλλον σε όλη τη διάρκεια της Παλαιολιθικής και έως τα 10.000 χρόνια π. Χ.

Μετά από προσπάθειες δύο ετών, στην διάρκεια των οποίων η πιο παλιά Βιβλιοθήκη του ελληνικού χώρου ξαναβρήκε την λειτουργικότητα της και άνοιξε τις "πύλες" της σε ερευνητές και αναγνώστες από όλο τον κόσμο, η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου επιχειρεί ένα γενναίο άνοιγμα στον επιστημονικό χώρο με την καθιέρωση για πρώτη φορά, ενός Κύκλου εκδηλώσεων λόγου και τέχνης. 

Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει επιστημονικές συναντήσεις και διαλέξεις από κορυφαίους και εξειδικευμένους επιστήμονες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ. της Δ.Ι.Β.Ζ.

Φίλιππος Συνετός

 

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα
από την Ζάκυνθο


Διαφήμιση

Προβάλλετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας στην ZantePresss 24. Προσφέρονται πολλοί τρόποι προβολής. Από απλό banner μέχρι και προσωπική σελίδα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Αρχείο Ειδήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την προηγούμενή μας εφημερίδα, με όλα τα άρθρα και το υλικό που έχουμε ανεβάσει από το 2012 που ξεκινήσαμε την έκδοσή της.

  Ο σύνδεσμος είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κοινωνικά Δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας


© Zantepress 24.All rights reserved. Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάνω