ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ο επικίνδυνος συνδυασμός που αυξάνει κατά 24% τον κίνδυνο άνοιας

Στρες και εξάντληση αποτελούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό που φθείρει τον εγκέφαλο αυξάνοντας τον κίνδυνο άνοιας

Ηρεμήστε και ξεκουραστείτε! Η άνοια καραδοκεί για τους στρεσαρισμένους και εξαντλημένους ενήλικες.

 Αυτό ήταν το συμπέρασμα πρόσφατης έρευνας από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το στρες αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας.

 Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι το στρες αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 24%.

 Οι ερευνητές παρακολούθησαν 68.000 άτομα για 45 χρόνια καταγράφοντας τα συμπτώματά τους. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγια για τα ψυχικά τους συμπτώματα, ενώ παράλληλα συγκεντρώθηκαν στοιχεία για την υγεία τους από τους ιατρικούς τους φακέλους.

 Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι εκείνοι που υπέφεραν «συχνά» από στρες, κατάθλιψη, ανησυχία και εξάντληση ήδη από την ηλικία των 45 ετών, διέτρεχαν από 17% έως 24% αυξημένο κίνδυνο άνοιας κάθε αιτίας.

 Πάντως ο συσχετισμός αυτός ήταν ιδιαίτερα έντονος στους άνδρες. Μια εξήγηση σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ότι οι άνδρες που αναφέρουν «συχνά» καταθλιπτικά συμπτώματα μάλλον παρουσιάζουν βαριά καταθλιπτική συνδρομή, δεδομένου ότι είθισται οι άνδρες να αποκρύπτουν και να αποσιωπούν την ψυχική φόρτιση που βιώνουν.

 Στα καλά νέα πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία υποστηρίζει ότι έξι λεπτά υψηλής έντασης άσκησης καθημερινά θα μπορούσε να καθυστερήσει την έναρξη της νόσου. Η εντατική άσκηση που απαρτίζεται από 40” ποδηλασίας και 20” ξεκούρασης φάνηκε ότι ενισχύει τη διαθεσιμότητα μιας πρωτεϊνης που σχετίζεται με τον σχηματισμό νευρώνων, τη μάθηση και τη μνήμη.

 Επομένως εάν θέλετε να γλυτώσετε την άνοια σε μεγαλύτερη ηλικία τα βήματα είναι απλά: λιγότερο στρες, περισσότερη ξεκούραση και συστηματική άσκηση.

πηγή: protothema.gr

Δείτε επίσης

To BLOG

του Δημήτρη Τετράδη

Ionian Radio

"Συντονιστείτε"

Ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα
από την Ζάκυνθο


Διαφήμιση

Προβάλλετε την επιχείρησή σας ή τα προϊόντα σας στην ZantePresss 24. Προσφέρονται πολλοί τρόποι προβολής. Από απλό banner μέχρι και προσωπική σελίδα. Eλάτε σε επαφή μαζί μας για να μάθετε περισσότερα.

Αρχείο Ειδήσεων

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την προηγούμενή μας εφημερίδα, με όλα τα άρθρα και το υλικό που έχουμε ανεβάσει από το 2012 που ξεκινήσαμε την έκδοσή της.

  Ο σύνδεσμος είναι εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κοινωνικά Δίκτυα

Στοιχεία Επικοινωνίας


© Zantepress 24.All rights reserved. Made with by Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάνω